Sørnett

Holder "Voice"-resultat hemmelig

Masterstudent Sophia Mendoza har alltid elsket musikk. - Jeg sang før jeg kunne snakke, forteller hun. Nå er hun aktuell med TV2-satsingen The Voice, men nekter å røpe om hun er med videre i konkuransen.

Publisert:


- Konkurransen blir enda mer spennende og intens i tiden fremover,pga brå nedkutting av deltakere, forteller Sophia Mendoza.


 Denne runden av The Voice skal de ulike deltakerne settes opp mot hverandre i «battle», en slags duellduett. Halvparten av deltakerne ryker ut i denne runden. Siden de innledende rundene av The Voice ikke sendes direkte, vet Sophia, masterstudent i musikk ved UiA, allerede nå om hun er videre eller ikke. Hun nekter å røpe noenting om resultatet til Sørnett. Hennes beseglede lepper smiler lurt.


 Heldigvis har hun de som var tilstede å dele hemmeligheten med. Enn så lenge. For om få fredager fra nå skal sannheten frem i offentlighetens lys.


Hun var lenge usikker på om hun skulle melde seg på sangkonkurransen, men etterhvert bestemte hun seg for å ta sjansen.


- Det er viktig å utfordre seg selv, det er slik man vokser.


 Hun så på det som viktig at hun turde å stille seg selv i en situasjon med en viss fallhøyde, mye for å være et godt forbilde for sine egne musikkelever.


 -Det blir feil å utfordre elevene min til å ta sjanser hvis jeg ikke tør å gjør det selv. Håper det er en positivt ting, noe de også har lagt merke til.The Voice skiller seg ut fra andre talentjaktprogrammer med at man får tett oppfølging fra de ulike mentorene. De innledende auditionrundene av The Voice vises ikke på TV, klinten skilles fra hveten og er med dette en mer «seriøs» utgave av Idol. Det var noe av det Sophia satte pris på når hun meldte seg på.


 - Man får god oppfølging. Min mentor er jo Tommy Tee, han er jo en av Norges beste produsenter. Så det er herlig å få jobbe med han.


 Selv etter at kameralysene skrus av, er mentorene tilstede i artistenes liv.


 - Det som er veldig kult som folk utenfor kanskje ikke skjønner er at når du først har kommet på et lag og fått en mentor, så brytes ikke den kontakten hvis man etterhvert skulle falle ut av konkurransen, så på den måten er det veldig annerledes enn andre konkurranser. En mentor forblir en mentor. Det syntes jeg er litt ekstra hyggelig.


Rosenes by 


- Ifølge moren min sang jeg før jeg kunne snakke, forteller hun.


Sophia kommer fra rosenes by Molde. Hun vokste opp i en kreativ familie, en familie med arkitekter og kunstnere, men hun er den eneste i familien som har forfulgt en musikkarriere.


Syv år av hennes liv har gått med til å studere hennes store lidenskap. Nå studerer hun siste året på master i musikk, samtidig som hun arbeider med å undervise som sangpedagog og i talentutviklingsprogrammet for unge musikere på UiA.Yndlingssjanger


 Hun har drevet på med musikk siden hun startet hos sangpedagog i 2002 og har en lang bakgrunn som bl.annet gospel-,blues- og soulsanger, med forbilder som Aretha Franklin og Stevie Wonder.


- Den musikken har gitt meg rom til å bruke mye energi og leke meg som sanger, forteller hun.


Sophia har tidligere også vært med i musikaloppsetninger som Hair, Press Play og den lokale julemusikalen ‘Like til Betlehem’ i rollen som Lydia.


 - Men etterhvert som jeg begynte å skrive eget låtmateriale for cirka fire år siden så har låtskrivingen nærmet seg en fusjon av soul, pop, rock og et dryss av country. I låtskrivingen min så er det teksten og formidlingen som er i fokus, derfor har jeg ikke vært så opptatt av å putte den inn i en sjangerboks.


Hun er også aktiv i sitt eget band, som går under navnet Sophia Mendoza, der spiller hun inn låtene sine.


Hun skryter litt av bandmedlemmende sine:


- Jeg har også et eget band under mitt navn Sophia Mendoza, hvor vi spiller mine låter. Jeg har plukka musikerne fra øverste hylle, og navnene deres er verdt å merke seg.