Sørnett

Hovedprosjekt: - Jeg trodde Snapchat var der man delte bilder

Tonje Grymyr Foto: Christina Bøifot

Tonje Grymyr Foto: Christina Bøifot

Applikasjonen Snapchat har kommet med en funksjon om heter Snap map. Denne funksjonen gjør at man nøyaktig kan se hvor fler av vennene sine lokaliserer seg via Snapchat og de kan se deg.

Publisert:

For nesten et år siden lanserte Snapchat en ny funksjon, denne funksjonen er Snap map. Selv om den kom for snart et år siden er det fortsatt mange foreldre som ikke vet hva det går ut på.

- Det har jeg så vidt hørt om, jeg trodde Snapchat var der man delte bilder og de forsvant etter noen sekunder, forteller forelder Tonje Grymyr.

Det er noen foreldre som nesten ikke vet hva SnapChat er, mens det er andre som har stålkontroll.

- Jeg har selv Snapchat så jeg vet hva det går ut på. De får lov til å ha på snap map når jeg skal vite hvor de er. Alltid når Kasper er ute så ber jeg han slå på snap map, sier forelder Stine Schierning.

- Hva synes du om at alle vennene barna dine har på Snapchat kan se hvor de lokaliserer seg når de har skrudd på funksjonen?

- Hvis det er sånn at man kun har vennene sine der så tenkt jeg at dette er smart, men det er jo litt skummelt at man kan bli fulgt av folk man ikke kjenner. Da er det sikkelig ugreit, eller voksne som foreldrene til andre man kjenner. Det at ungene kan følge hverandre synes ikke jeg er så farlig, forteller forelder Stine Schierning

[img180532_2RS]

Det er heller ikke alltid så lett å ha snap map, noen kan føle seg alene og ekskludert etter de har tatt en titt hvor vennene befinner seg.

- At man føler seg alene kan absolutt skje, det at man ser at vennene dine er et sted og da tenker men kanskje hvorfor får ikke jeg være med. Det går litt mer inn på privatlivet at man kanskje ikke alltid blir invitert, sier Kasper Schierning 16 år.

 

[embed]https://youtu.be/5x57fNnQNQc[/embed]