Sørnett

Høydepunkt og glimt gjennom 20 år

NÅVÆRENDE LOKALE: Sørlandets kunstmuseum ligger nå i Skippergata, men det skal flyttes til Kunstsiloen som står ferdig ved siden av Kilden neste høst. Foto: Helene Myre.

NÅVÆRENDE LOKALE: Sørlandets kunstmuseum ligger nå i Skippergata, men det skal flyttes til Kunstsiloen som står ferdig ved siden av Kilden neste høst. Foto: Helene Myre.

Sørlandets kunstmuseum åpnet i 2000. I slutten av året flytter de ut av sitt nåværende lokalet, og i den forbindelse har de hatt en utstilling med høydepunkt og glimt fra de siste 20 årene.

Publisert:

Kurator ved Sørlandets kunstmuseum Hanne Cecilie Gulstad sier at navnet på utstillingen:«På gjensyn! Fra katta til kunstsilo», kommer av at de nå sier farvel til deres nåværende bygg før de flytter inn i kunstsiloen neste høst.

Ut før nyttår

Museumsvert Janna Vara forteller at de har solgt bygget og må være ute før nyttår.
- Hva vi ansatte gjør i mellomtiden vet jeg ikke, det er under planlegging, sier hun.

Videre forteller hun at de nå er midt i en flytteprosess.
- Hvis du har sett flyttingen av Munch på tv, så vet du at det er en lang prosess. Alt må tilstandsrapporteres, og det er veldig mange verk, opplyser hun.

Åpningsdatoen er ikke satt, men Vara informerer om at det vil bli i begynnelsen av 2024.

[img234682_2LM]

Høydepunkt

Kunstutstillingen «På gjensyn! Fra katta til kunstsilo» er en samlingsutstilling som har åpent frem til september. Den inneholder blant annet mange av Kjell Nupens verk.

Et av de siste rommene i utstillingen viser Nupens verk fra 70-tallet. Det åpnet rett før krigen i Ukraina brøt ut, og er tilfeldigvis veldig politisk aktuell i den forbindelse.

Resten av utstillingen inneholder mange ulike verk.

- Det er høydepunkt og glipp fra de siste 20 årene, sier Kurator Gulstad.

[img234682_3LM]

Prøver å ta vare på siloens karakter

Kornsiloen Sørlandets kunstmuseum flytter inn i neste høst, ble bygget i 1935. Nå bygges den om til et stort kunstlokale.
- Vi prøver å ta vare på siloens karakter, forsikrer Gulstad.
Hun gleder seg stort til de skal flytte inn oktober neste år.
- Det er kjempespennende! Endelig begynner den å ta form, sier hun.