Sørnett

I dag avgjøres sykehusfremtiden

I dag avgjøres sykehus-fremtiden på Sørlandet. Foto:Arkiv.

I dag avgjøres sykehus-fremtiden på Sørlandet. Foto:Arkiv.

Styremøtet i Sørlandet Sykehus HF avgjør i dag flere vedtak, både kortsiktig mot 2017 og langsiktig frem mot 2030. Arendal føler seg trygge, mens stemningen er anspent i Flekkefjord.

Publisert:

Styremøtet foregår i Scandia Bystranda fra klokken 09.00. Mulige vedtak som signalene har gitt for fremtiden, er enten en videreføring strukturen som er i dag, med tre somatiske sykehus. Eller så er det blitt nevnt å ha ett hovedsykehus, med et eller flere små helsesentre. Mens den tredje løsningen kan være at det bare er ett stort hovedsykehus. Vedtaket skal helst kombinere med sykehusløsningen til regionale helsesentre i ulike steder i landsdelen, skriver NRK.

Styret ved Arendal har tidligere vært ute og beroliget sine pasienter om at sykehuset vil bestå i fremtiden, mens usikkerheten rundt sykehuset i Flekkefjord er langt mer spent. Senere i formiddag har vi svaret på hva som blir fremtiden. Direktør for Sørlandet sykehus, Jan Roger Olsen, har tidligere sagt flere gang at dagens driftsmodell for sykehusene ikke er bærekraftig nok.