Sørnett

I dag starter vi ny praksisperiode

I GANG: Studentene Daniel Kolaas og Mats Myredal Thorsen er godt i gang med den siste interne praksisperioden. FOTO: JACOB SUNDBLOM NYGAARD

I GANG: Studentene Daniel Kolaas og Mats Myredal Thorsen er godt i gang med den siste interne praksisperioden. FOTO: JACOB SUNDBLOM NYGAARD

I ukene som kommer vil andreårsstudentene ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen blåse liv i Sørnett igjen.

Publisert:

Andreårsstudentene har fra før lagt to praksisperioder bak seg. Nå er den tredje perioden godt i gang, og over nyttår skal studentene ut i ekstern praksis.

Studentene er opptatt av å bruke praksisperiodene til å skaffe nye erfaringer og lage spennende saker.

- De interne praksisperiodene er god trening til vi skal ut i ekte redaksjoner, sier studentene Mats Myredal Thorsen og Daniel Kolaas fra andreåret på NLA Mediehøgskolen Gimlekollen.

- Jeg prøver å gjøre de interne praksisene så ekte som mulig. Jeg opplever periodene som lærerrike og gode forberedelser til den eksterne praksisen, sier Daniel Kolaas.

Emneansvarlig på skolen mener denne praksisperioden blir en sentral del av forberedelsene før studentene skal ut og prøve seg i andre redaksjoner.

- Den interne praksisen er viktig fordi det gir en realistisk trening. Her får studenten utøvd det man lærer om i teorien, og dette skal forberede studentene til de skal ut i den eksterne praksisen, sier Espen Sørmo Strømme, som er emneansvarlig for radio og tv-journalistene.

Praksisperioden er godt i gang og du kan allerede nå lese nye saker. I fem uker framover kommer sornett.no til å oppdateres jevnlig på de gode og viktige nyhetssakene fra Kristiansand-området.