Sørnett

Ifra Videregående uten vitnemål og rett til arbeidslivet.

Anders Gudmundsen (22) jobber deltid ved elkjøp og etter videregående jobbet mye rundt.

Anders Gudmundsen (22) jobber deltid ved elkjøp og etter videregående jobbet mye rundt.

-Alt min Far har sagt opp igjennom åra begynner plutselig å gi mening.

Publisert:

Anders Gudmundsen (22) gikk ut av videregående i 2016 men fikk aldri vitnemålet sitt ettersom han strøk i på eksamen siste året.

-Jeg var veldig skolelei og dermed klarte jeg ikke å prestere som ønsket på skolen. Jeg slet veldig med å motivere meg selv til å drive med skolearbeid og dermed så gikk eksamen vestover.

Arbeidslivet kalte

Med null vitnemål søkte Anders Gudmundsen seg fort ut i arbeidsmarkedet forberedt på at han måtte ta tak.

-Fra å gå ut av videregående uten vitnemål, til å få full jobb som jeg trives i, så er livet ganske godt akkurat nå. Jeg har gått fra en person som ikke helt likte store folkemengder, og ofte ikke tok initiativ, til nå å være i et yrke som går ut på å engasjere, og snakke med mennesker på en daglig basis. Sier Anders Gudmundsen

Skippertakene som endret livet

Uten vitnemål i dagens samfunn blir jobbmarkedet mindre, vi ser stadig flere søker ut stillinger hvor de vil ha mennesker med vitnemål. Men kan erfaring trumfe dette?

- Mye har skjedd på de 4 åra etter skolegang. Jeg har blitt mer kjent med meg selv som person, og har vokst og lært mye fra de forskjellige jobbene jeg har fått, spesielt innenfor salg. Det har gitt meg en del jeg ikke tror jeg hadde fått fra og fortsette rett
på skole igjen. Sier Anders Gudmundsen

Fikk mer smak på egen økonomi

Noe mange kjenner på etter videregående er hvordan økonomien endrer seg fort, ifra det og bo hjemme til det å flytte for seg selv.

-Man lærer også fort at penger ikke vokser på trær. Det å gå fra at Mor og Far er
banken og de handler inn det du trenger i hverdagen, til at du selv skal styre alt. Det
er nok den største forandringen jeg har gått gjennom. Nå må jeg selv ta ansvar for
maten i skapet, holde huset ryddig og nyvaska klær. Og for at alt dette skal være
mulig, så er du avhengig av en inntekt. Sier Anders Gudmundsen

Ifra ungdoms alderen til et voksent liv

Ungdoms boblen sprekker fort etter videregående, hvor man fort kan miste seg selv på veien. Men hvordan kommer man seg videre ifra dette?

-Synet mitt på livet har endret seg mye mellom livet, jeg ser oftere hindringene som kommer imot meg. Livet er som en hinderløype når man treffer voksenlivet, men uansett hvor vanskelig det er så finner man en vei over, under eller rundt hindret er man villig til å lete.