Sørnett

- Ikke overrasket

Bare Oslo ligger høyere på volds- og vinningsstatistikken i landet. Foto: Arkivbilde

Bare Oslo ligger høyere på volds- og vinningsstatistikken i landet. Foto: Arkivbilde

Kristiansand ligger fortsatt på topp når det kommer til volds- og vinningskriminalitet i landet.

Publisert:

Onsdag presenterte kriminalitetsforebyggende koordinator Johanne M. Benitez Nilsen og politistasjonssjef Ole Hortemo statistikk på formannskapsmøtet i Kristiansand som viser at byen ligger på andreplass når det kommer til volds- og vinnings-kriminalitet i landet. Bare Oslo ligger høyere på volds- og vinningsstatistikken.

Varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) er ikke overrasket over resultatet.

– Dette er ikke nye tall, det har vært slik lenge. Det handler blant annet om nærhet til kontinentet, samt utbredelse av narkotika i byen, forteller han.

-Ikke overrasket
Johanne M. Benitez Nilsen, kriminalitetsforebyggende koordinator i Kristiansand, er heller ikke overrasket over resultatet. Hun mener det er vanskelig å svare på hvorfor det har blitt slik.

– Kanskje vi er flinkere til å anmelde, jeg vet faktisk ikke sikkert, men vi vet at narkotika gir en økning i kriminalitet og vold, sier hun.

Nilsen presiserer at denne statistikken kun er basert på 20-30 prosent av den faktiske volden og kriminaliteten i samfunnet. Hun forteller at de fremover vil ha fokus på følgende innsatsområder: barn og unge, vold i nærrelasjoner, vold i det offentlige rom, radikalisering av voldelig ekstremisme, vinningskriminalitet og arbeidslivskriminalitet.

- Viktig å bekjempe narkotika
Renate Hægeland (H) er enig i at bekjempelse av narkotika er et av de viktigste områdene for å redusere vold og kriminalitet, men er likevel overrasket over at Kristiansand ligger så høyt oppe.

– Arbeidet med å bekjempe narkotika og rus er noe av det viktigste for å redusere vold og vinnings-kriminalitet i Kristiansand. I tillegg må innsatsen mot barn og unge begynne tidlig, avslutter Hægeland.