Sørnett

Imponerte formannskapet

Kristiansands Ungdomsutvalg og Dag Vige diskuterer i pausen. (foto: Isak R. Gundersen)

Kristiansands Ungdomsutvalg og Dag Vige diskuterer i pausen. (foto: Isak R. Gundersen)

I gårsdagens møte i formannskapssalen var Kristiansands ungdomsutvalg tilstede for å legge fram deres hjertesaker. Sakene var mindre mobbing og mer fysisk aktivitet i skolen.

Publisert:

Leder i Kristiansand ungdomsutvalg Ario Najafi er meget fornøyd med responsen de fikk i møtet med formannskapet i går.

– Jeg var litt nervøs før jeg gikk inn, men merket fort at det var en god atmosfære inne i formannskapssalen, og det virket som om de ble imponert, forteller den unge lederen.

Sakene Kristiansands ungdomsutvalg ville legge frem var viktigheten for å minske mobbingen i skolen og øke den fysiske aktiviteten til ungdommer.

Dag Vige, medlem i formannskapet sier at han synes sakene som ble lagt fram var svært aktuelle og inspirerende.
- Det er viktig å forbedre læringsmiljøet og kvaliteten i skolen. Det med fysisk aktivitet blant unge har vært oppe lenge, og det som jeg synes var mest interessant, var ideen som ungdommene selv kom med, nemlig en aktivitetsplan. En plan over tilrettelegging av fysisk aktivitet i skoletiden, ikke bare i gymtimene, men for eksempel ekskursjons-turer i naturfagstimene, forteller han engasjert.

Fikk skryt
Samtlige rundt bordet skrøt av måten de unge la frem sakene sine på, og det med god grunn. Ungdommene la frem sakene, forslag til tiltak og forklaringer på hvorfor dette var viktig på en ryddig og selvsikker måte. Dag Vige skrøt hemningsløst av ungdommene og kalte dem for eliten av ungdommene i Kristiansand.
- Jeg visste det kom til å bli interessant å høre fra disse unge menneskene og hvilke saker de hadde på hjertet. Jeg ble imponert over mangfoldet av saker og viktigheten i sakene som ble lagt fram, noe jeg satt pris på, forteller Vige.

Leder Najafi synes det var gøy og inspirerende å være med i formannskapsmøtet.
- Veldig gøy å få mange gode tilbakemeldinger, det var veldig lærerikt og det ga absolutt mersmak. Å bli invitert til formannskapet er noe vi setter stor pris på, da vet vi at det vi sier virkelig blir hørt og tatt seriøst, noe som betyr mye for oss, forteller han.

[img68251_2RS]

Overraskende flinke
Vige er selv en av de som tok initiativ til å opprette Kristiansands ungdomsutvalg og han synes selv det er gledelig å se at den yngre generasjon er så flinke.

- Jeg tror de fleste som var på møtet i går ble overrasket over hvor flinke disse unge menneskene egentlig er. Sakene som ble tatt opp av ungdomsutvalgetvar midt i kjernen av det vi bør prioritere, sier Vige.

Vige mener at vi lever i et annet samfunn, der unge mennesker tilegner seg mer informasjon og kunnskaper via internett enn før. Og at nå er det på tide at de unge får delta i og ta ansvar for ting i samfunnet.

-Den yngre generasjonen er absolutt en ressurs vi må ta i bruk, ikke bare for samfunnsnytten, men også for menneskeverdet, avslutter han.