Sørnett

Ingen søskenmoderasjon på kostpengene

Politikerne i oppvekstutvalget på Rådhuset i Kristiansand.
 Foto: Marigona Osmani

Politikerne i oppvekstutvalget på Rådhuset i Kristiansand. Foto: Marigona Osmani

Tirsdag vedtok politikerne i oppvekstutvalget at det ikke blir søskenmoderasjon på kostpengene, i tillegg til en økning av beløpet. Dette er fordi matservering blir innført hver dag i kommunale barnehager.

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2023 kl 15:00

15.12.2022 ble det vedtatt en innføring av matservering hver dag i kommunale barnehager fra og med 1. august 2023. Dette skjedde i forbindelse med økonomiplanbehandlingen, hvor kostpengene også skal øke til 380 kroner i måneden. Vedtaket som ble vurdert på møtet omhandlete at det ikke skulle innføres søskenmoderasjon og inntektsgraderte penger.

I dag ligger kostpengene på 210 kroner i måneden, hvor matserveringen foregår to ganger i uken. Styreleder for foreldreutvalget Erik Lølandsmo forteller at han ikke har fått noen reaksjoner rundt forslagene til vedtak. Han forteller at det har vært stor interesse for matservering hver dag blant foreldre, og at han ikke har fått noen klager.

- Det har vært veldig stille, og det har vært positive tilbakemeldinger på at det blir hele uka.


Bekymret for lavinntektsfamilier

Arbeiderpartiet er derimot bekymret for at det ikke skal innføres søskenmoderasjon eller inntektsgraderte kostpenger, overfor lavinntektsfamilier og de som har minst.

- Vi undrer oss over konsekvensen for de som har minst, forteller Dagfinn Haarr under møtet.

Ann Christin Myklebust er enhetsleder for Søm og Askeladden barnehager
 Foto: Privat

Ann Christin Myklebust er enhetsleder for Søm og Askeladden barnehager Foto: Privat

Fornøyd med matservering

Ann Christin Myklebust er enhetsleder for Søm og Askeladden barnehager, og forteller at hun ikke har opplevd reaksjoner i barnehagen.

- Vi har ikke fått noen reaksjoner på de økte kostprisene, og foreldrene er glade for at de skal tilbake til matservering fem dager i uka.

De fleste høringsinstansene støtter forslaget om matservering hver dag, med en økning i kostpenger. Saken om at det ikke innføres søskenmoderasjon eller inntektsgraderte kostpenger ble vedtatt på møtet.