Sørnett

- Jeg kjørte rett i grøfta i femti-sonen

Trygve Mathias Walterfang 23 år, havnet i grøfta nylig etter kjøring på glatta og kom seg opp på egenhånd (Foto: Malin Svensen)

Trygve Mathias Walterfang 23 år, havnet i grøfta nylig etter kjøring på glatta og kom seg opp på egenhånd (Foto: Malin Svensen)

Trygve Mathias Walterfang fikk en utfordring da det begynte å snø mer og mer på veien hjemover. Han måtte brøyte snøen med egen bil da han plutselig ikke var på veien lenger.

Publisert:

Kristiansand har fått mye snø de siste tre dagene. Det har vært vanskelig føre på veiene, og snø opp til leggen når man går ute. Brøyterne gir oss kjørbare veier og fortau en kan gå på. Erfaringene på vinterføret er delte.

Mandag i to-tiden hadde ikke Trygve Mathias Walterfang den beste opplevelsen av å kjøre på den snøfylte veien. Trygve hadde en avtale i Nodeland han skulle til, i den tiden snødde det ikke så mye. Men turen gikk videre til Vennesla, og det kom bare mer og mer snø. På veien hjemover hadde det snødd så mye at det ble vanskelig å holde seg på veien. Det hadde ikke blitt brøytet enda, og han var en av de første bilene som kjørte den veien så han måtte brøyte snøen med sin egen bil. Det endte brått med at han kjørte rett i grøftekanten i femti-sonen.

- Jeg kom meg opp på egenhånd og kjørte heldigvis i lav fart, forteller Walterfang.

Brøytingen gjør det lettere

Magnus Johannessen fra Lund er glad for at det blir brøytet på veier og fortau.

- Jeg er fornøyd med brøytingen, i hvert fall sånn som det er nå, sier Johannessen.

Videre forteller han at det er kjedelig å måtte vasse i snø på vei til butikken eller bussen.

- De fleste ringer ikke for å gi positive tilbakemeldinger
Øystein Smith som er avdelingsleder i produksjon og sentrum i Kristiansand kommune, sier at snøen er utfordrende. Men alt i alt har snøen vært lett og fin, og den har vært enkel å fjerne. Det som har vært utfordrende, er at det egentlig ikke var meldt så mye snø, så det kom ganske brått på.

- Vi får både positive og negative tilbakemeldinger om brøytingen. De fleste ringer ikke for å gi positive tilbakemeldinger, men har noen klager om uteglemte steder eller at de ikke kommer seg ut med bilen, og det er forståelig, forteller Smith.

Men jevnt over er det greie tilbakemeldinger.

Lurer du på om hvor det er blitt brøytet i Kristiansand, sjekk kartet fra Kristiansand kommune sin hjemmeside i linken nedenfor;

MobiWin Route Status (bmsystem.se)