Sørnett

Jentene inntar styrkesalen

Personlig trener: Trond Offergaard

Personlig trener: Trond Offergaard

Karoline Kleven er en av mange jenter som har hevet seg på den nye treningstrenden.

Publisert:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bPFOy3atNIo&feature=plcp[/youtube]
- Jeg synes det er kult at flere jenter trener styrke. Mange tror at det er guttene som eier styrkesalen, og at det er macho å trene styrke, sier Karoline Kleven (20) til Sørnett.
Selv begynte hun å trene styrke for litt over et år siden, da hun begynte å studere på økonomi på Universitet i Agder. 20-åringen har tidligere drevet med organisert idrett, men har aldri vært noe interessert i styrketrening.
- Ingen av mine venninner drev med styrketrening, så jeg tenkte ikke så mye over det. Det var liksom en guttegreie, forteller Kleven, som nå trener styrke fire til fem ganger i uka.

Nytt ideal
Personlig trener på Spicheren treningssenter, Trond Offergaard, tror økningen av jenter i styrkesalen henger sammen med det økte fokuset på kropp og helse.
- Det er ikke å legge skjul på at mange jenter trener for å se bra ut. Det klassiske er at de vil stramme opp lår og mage, sier Offergaard.
Han forteller at flere jenter som tidligere sverget til tredemølla, velger nå å trene styrke, og påpeker at styrketrening har blitt den nye treningstrenden. Offergaard får støtte av personlig trener på Elixia, Aadne Flottorp, som tror bloggere og kjendiser har bidratt til den nye trenden.
- De viser at de har muskler i stedenfor å være tynne. Jeg tror det blir bare mer og mer populært å ha litt muskler, istedenfor å være syltynne, sier Flottorp til Sørnett.

Inspirerende
Kleven innrømmer at hun har lest flere treningsblogger, og synes det er gøy at jenter skriver om styrketrening.
- Jeg synes de er mer inspirerende enn de typiske rosabloggene, og treningsbloggene har fungert som en motivasjon for å trene styrke, påpeker Kleven.
20-åringen trener styrke for å bli i bedre form, og for å få litt mer markerte muskler. Hun er enig med Offergaard at det er mye fokus på kropp i media.
-Det er noe galt med alt. Enten er du for tynn, har for mye muskler eller så er du for tjukk, sier Kleven oppgitt.

[nggallery id=346]

 

Hva synes du om at jenter trener styrke? Si din mening her.