Sørnett

Jubler over dårlig vær

Foto: Flickr

Foto: Flickr

Dårlig sommervær medfører at flere turister i Kristiansand, velger severdigheter innendørs. På Leos Lekeland i Vågsbygd liker de derimot dårlig vær.

Publisert:

- En regnfull sommer gjør at besøkstallet vårt blir bra, og i sommer har vi hatt en økning på ca. 25 prosent, jubler driftssjef Eimund Tharaldsen, ved Leos Lekeland.

- Vi ser størst økning av tyske, danske og nederlandske turister, som tar turen innom oss når det har regnet som verst. Og det har det gjort mye av i sommer, smiler Tharaldsen.

Velger innendørs- aktiviteter

Henriette Martinsen på turistkontoret konkluderer med at regn betyr at flere turister besøker turistkontoret og innendørs aktiviteter, i fordel for by og skjærgårdsliv. Vi ser også at turistene i større grad enn før, besøker barneaktivitetene på Vest- Agder Museet i Kristiansand, konkluderer Martinsen.

Været har skylden

Kristiansand har hatt en nedgang på overnattinger på 0,5 prosent turister, i forhold til i fjor sommer. Grunnen til den noe lavere nedgangen på turister som besøker kristiansand, er det dårlige været som har vært, sier Henriette Martinsen ved turistkontoret i Kristiansand. De norske turistene venter med å bestille ferie, enn de gjorde før. Folk ser an været og bestiller også kortere ferier enn tidligere, forteller Martinsen.

Økning av Cruiseturister

Men til tross nedgangen, har Kristiansand hatt et rekordår når det kommer til cruiseturister. Hele 36 skip med til sammen 55 000 passasjerer, har lagt til kai ved Kristiansand – Sørlandets hovedstad.

- Det har blitt bevist at cruiseturister legger igjen rundt 550 til 800 kroner i Kristiansand, forteller Martinsen.

Hotellgjester

Det er også en økning av hotellgjester i byen. Tyske turister som tar inn på hotell har økt med 18,9 prosent. Dette tilsvarer 1.777 flere overnattinger enn i fjor. Nedgangen er størst hos amerikanske turister. Det betyr en nedgang på 56,6 prosent i Kristiansandsregionen.