Sørnett

Kan bli deres siste mesterskap

Fokusert: Håvard Vad Petersson er ener for team Ulsrud

Fokusert: Håvard Vad Petersson er ener for team Ulsrud

I forberedelse til NM i curling i helgen, trener Håvard Vad Petersson i Idda Arena i Kristiansand. Årets NM er spesielt viktig dersom vinneren ikke bare sikrer seg en NM-tittel, men også for muligheten til å representere Norge under VM i Canada senere i år.

Publisert:

Siden 2006 har lag Ulsrud vært Norges soleklart beste curling-lag. Laget bestående av Thomas Ulsrud (skip), Torger Nergård (treer), Christoffer Svae (toer) og Håvard Vad Petersson (ener) har tatt en rekke medaljer fra mesterskap, blant annet sølv fra OL i Vancouver i 2010 og VM-gull i 2014. Laget også har en smått utrolig rekke med 10 strake EM-medaljer fra 2006 til 2016 hvor av to er gull (2010 og 2011). De har dominert norsk curling i mange år, men nå kan det snart være over.

De to siste verdensmesterskapene har det vært Team Minera Skifer med skip Steffen Walstad som har representert Norge, lag Ulsrud ble også vraket til EM i Tallin i november i fjor for første gang på 12 år. Det kan virke som det er et generasjonsskifte er på gang i norsk curling.

Må vinne  

I helgen er det curling-NM i Haugesund. Spenningen ligger også her på hvem som kommer til å gå seirende ut av duellen lag Ulsrud mot lag Walstad.

- Vinneren i helga går til VM i Canada, det er spesielt å kunne dra til et VM i Canada, og det er jo selvfølgelig noe vi ønsker, sier Håvard Vad Petersson.

Vad Petersson kommer fra Arendal, har spilt curling i mange år, og vært en del av team Ulsrud siden 2007. Laget har vært Norges landslag siden 2006. Han trener i ofte i Idda Arena i Kristiansand, men mindre i år en før.

- Ja, vi har ikke trent like mye curling i år. OL i Pyeongchang i 2018 var det siste store målet, og vi spiller mer bare for å spille. Men å vinne NM og komme til VM er fortsatt noe vi ønsker.

Slutten på en era

Ulsrud (47), Nergård (44), Svae (36) og Vad Petersson (35) er alle for veteraner å regne, og alle har oppnådd mye i sine karrierer. Nå da den yngre garde med lag Walstad er på vei opp, så kan det bety at NM til helgen være det siste mesterskapet for lag Ulsrud.

Lag Walstad har vært det beste laget de siste årene. De har vunnet NM de to siste årene og kan nok regnes som favoritter. Det er lag Walstad som i hovedsak har vært Norges lag i verdenscupen så langt i år. Lag Ulsrud har kun deltatt på en turnering i verdenscupen. Spørsmålet er om rutinen kan veie opp for de manglende treningstimene og gi lag Ulsrud en NM-tittel og en billett til VM.