Sørnett

- Kan ta medalje

Per Helge Fjørtoft er klar for VM i long cycle. Foto: Øystein Sondrup

Per Helge Fjørtoft er klar for VM i long cycle. Foto: Øystein Sondrup

Men det er avhengig av hvem som stiller til start i øvelsen.

Publisert:

Fjørtoft reiser i juni til Hamburg for å delta i long cycle, også kalt clean and jerk.

- Jeg vet ikke hva som venter meg før jeg seg hvem som stiller på start når jeg kommer ned dit, sier Fjørtoft som er bosatt i Kristiansand og jobber som personlig trener ved Spicheren.

Øvelsen han skal delta i, går ut på at to 32 kilos «kuler» svinges opp mellom beina og opp til brystet (clean) og støtes (jerk) opp på strake armer. Den som klarer flest repetisjoner på ti minutter uten å sette ned vekten, vinner.

- Ifølge folk som kjenner øvelsen og har sett meg, har jeg gode muligheter til å ta medalje hvis jeg løfter opp mot mitt beste. Det kommer litt an på dagsformen, forteller Fjørtoft, som opprinnelig kommer fra Fjørtoft i Møre og Romsdal.

Gode forberedelser
Øvelsen Fjørtoft skal delta i, er en del av en større idrett kalt Kettlebell, som er «kulene» som blir løftet. Mesterskapet starter 7. juni.

- Det er fortsatt en stund til det starter, men jeg føler allerede nå at jeg er begynner å bli klar for å delta. Det går kanonbra, og jeg føler meg trygg, sier Fjørtoft.

Han jobber for tiden som personlig trener på Spicheren UiA i Kristiansand, og har tidligere jobbet ved Elixia.

Liten utbredelse
Idretten er en ganske liten i Norge og resten av Norden.

- Det er i Øst-Europa den er størst, og helst der den er mest utbredt. I sist VM deltok det 110-120 stykker. Det er mye militære som deltar, så den er litt anerkjent, sier den personlige treneren.

Selv om idretten er liten i Norge, mener Fjørtoft at den har potensial til å bli større.

- Det har skjedd mye de siste årene i idretten, både i Norge og resten av Europa, og jeg håper det skjer mer fremover, avslutter Fjørtoft.