Sørnett

Klar for ny sesong

Mads Stokkelien er tilbake i Start. Denne gangen for å holde seg i gang før han flytter til USA. Foto: Knut Fosdahl

Mads Stokkelien er tilbake i Start. Denne gangen for å holde seg i gang før han flytter til USA. Foto: Knut Fosdahl

Mons Ivar Mjelde føler seg trygg på at Start ligger i rute seks uker før sesongstart.

Publisert:

- Vi har kommet godt i gang, og alle virker skjerpa. Vi er en fin gjeng som har det gøy, og selvfølgelig kribler det litt ekstra i bena når det nærmer seg både La Manga og seriestart, sier Espen Børufsen til Sørnett.

Start har under hele sesongoppkjøringen trent i Sørlandshallen, men rett før sesongstart tar klubben den årlige turen til La Manga i Spania.

- Det er godt å spille her i Sørlandshallen, men å spille ute i litt varmere strøk er hakket bedre, fortsetter Børufsen.

- Hva blir hovedfokuset når dere kommer ned dit?

- Vi drar ned for å spille mot Brann, Sogndal og Odd, så fokuset kommer til å ligge på kamptrening og struktur i laget. I tillegg får vi helt optimale baner å trene på, og selv om vi har fine fasiliteter her i Sørlandshallen gleder vi oss veldig til å dra nedover, sier trener Mons Ivar Mjelde samtidig som han ser snøen dale ned utenfor.

 

Jobber med signeringer

Hele 11 spillere i A-stallen har utgående kontrakt etter sesongen, men det jobbes først og fremst med nye spillere.

- Per dags dato har vi 17 spillere i A-stallen, men når vi nærmer oss sesongstart vil vi helst være 20, sier Mjelde.

- Jeg vil ikke gå inn på spillere, men en midtbanespiller vil vi helst få inn. Når det gjelder spillere med utgående kontrakt, så er det en prosess som er i gang. Vi har gitt styret beskjed, så de skal være på saken uttaler Mjelde.

Rune Jakobsen, sportslig administrativ leder i Start, hadde onsdag ingen kommentar angående usikkerheten rundt kontraktene.

 

Godt humør med gammel kjenning på trening

Mads Stokkelien var med på onsdagens trening, sprudlende som alltid. Sammen med islendingene Matthías Vilhjálmsson og Guðmundur Kristjánsson holdt han humøret oppe gjennom hele økten.

 

- Ja, det er godt å være tilbake her på Sørlandet, å besøke venner og familie er alltid moro. Jeg har troa på at Start kan forsvare niende plassen fra i fjor, og er optimistisk på deres vegne, sier Stokkelien.

- Hvor lenge skal du være med på trene med Start?

- Jeg venter på visum for å komme inn USA, og så tar jeg det etter det. Det er  greit å holde kroppen i gang før jeg reiser.

Mads Stokkelien har signert en ettårig avtale med New York Cosmos.

 

Det er i overkant av en måned til sesongstart, og Starts første kamp er borte mot regjerende seriemestre Strømsgodset.