Sørnett

Klare for Chess

Sangøvelse: Elin Kragholm Andersen (t.v) og Hege Nesset (t.h) ved Vågsbygd videregående skole øver på en av sangene fra stykket. Foto: Stine Elise Jølsett

Sangøvelse: Elin Kragholm Andersen (t.v) og Hege Nesset (t.h) ved Vågsbygd videregående skole øver på en av sangene fra stykket. Foto: Stine Elise Jølsett

Fredag 10. februar er det premiere på musikalen Chess på Vågsbygd videregående skole

Publisert:

- Det tar mye tid, men det er absolutt verdt det! sier Elin Kragholm Andersen (18), en av solistene i stykket.

Andersen og Hege Nesset (18) gleder seg veldig til premieren, men syns også det er litt skummelt, siden det bare er under en uke til den store dagen.

Jentene bruker, sammen med resten av klassen, så å si hver helg på å øve på musikalen, noe de har gjort siden skolestart etter nyttår.

- Nå som premieren er rett rundt hjørnet, går nesten hver dag til øving, forteller Nesset, som spiller Florence, en av hovedrollene i stykket.

I tillegg til egen fritid, mister de mange timer i andre fag, som de må ta igjen senere for å holde tritt med pensum. Tredjeklassingene får avspasering senere i år, siden de bruker såpass mye fritid på å gjøre musikalen så bra som mulig.

- Vi begynte å øve på musikalen i oktober, og det har tatt mye tid, men det gjør ingenting. Det er litt sånn «God helg! Nei, vi ses på øvelse i morgen», sier Andersen, som spiller Svetlana i stykket.

Mye å pugge

Elevene øver både i grupper og individuelt. I grupper øver de seg på å synge duoer og generelt som en gruppe, mens individuelt øver de på eget stemmebruk og pugging av sangtekster.

- Det er vanskeligst å pugge sangtekstene, siden det er veldig mange sanger, i forhold til replikker, og alle sangene er utrolig forskjellige. Så individuelt øver vi mye på sangtekster og selvfølgelig på bruk av stemmen, sier Nesset.

Hun fortsetter med å fortelle at til tross for all øvingen, gleder de seg veldig.

- Vi håper og tror at premieren kommer til å bli veldig bra, forteller Andersen.

En del å kunne

[img55496_2RS]

Det er ikke bare vokalistene som må lære seg musikken til stykket. Orkesteret har også en del å kunne før premieren.

- Det er et veldig stort stykke, så det er krevende å lære seg det meste av notene, selv om vi har notehefter, men det er gøy samtidig, forteller Nina Bjørneby (20) og Håkon Prestegård (18), som spiller keyboard og trommer i bandet.

De musikkentusiastiske elevene forteller videre at det er noen som sliter mer enn andre, når det kommer til å lære seg musikken, siden det er litt mer komplisert enn de er vandt med. Og at det som en helhet er litt vanskelig å spille, spesielt siden de enda ikke har øvd ordentlig på å spille hele stykket sammen med vokalistene.

Både solistene og orkestermedlemmene avslutter med å invitere oss til å komme på premieren.