Sørnett

Klart for matfest

Rune Kaarbø, styremedlem i Matcirkus, sier det viktigste er å få folk til å dra ut. Foto: Helene Petersen og Maren Johnsen

Rune Kaarbø, styremedlem i Matcirkus, sier det viktigste er å få folk til å dra ut. Foto: Helene Petersen og Maren Johnsen

Neste uke starter årets «Spis for 100». Dette er tredje gang det arrangeres i Kristiansand.

Publisert:

I samarbeid med byens restauranter er det Matcirkus som arrangerer konseptet, som går ut på at restaurantene komponerer en eller flere retter som koster nøyaktig 100 kroner. Ideen er hentet fra New York.

- Det var en kollega av meg som oppdaget at de gjorde dette i New York. Der er det 330 bedrifter som er med på dette, sier Rune Kaarbø, innehaver av restauranten Bakgården og styremedlem i Matcirkus.

- Ideen går ut på at restaurantene ønsker å gjøre folk oppmerksomme på at det er et bra uteliv- og restauranttilbud i Kristiansand. Noen vil kanskje stusse over at restaurantene egentlig er konkurrenter, men konkurrere kan vi gjøre etter at vi har fått folk til å dra ut, avslutter Kaarbø.

Manner opp

Asbjørn Dovland, eier av Dolly Dimples Fiskebrygga, tror det vil bli bra med folk neste uke.
- Vi kommer til å bemanne ekstra neste uke, da vi hadde bra respons på kampanjen i fjor. Også i år vil vi lage et bra tilbud, så vi forventer et kjempetrykk, avslutter han.

[sniplet faktaboks]