Sørnett

Klart for sommerens fotballfest på Sørlandet

Det forventes mange deltakere til årets cup. Foto: Petter Emil Wikøren

Det forventes mange deltakere til årets cup. Foto: Petter Emil Wikøren

Første helga inn i sommerferien er det for syvende gang duket for en av Norges største fotballturneringer på Sørlandet. IK Gimletroll har i år ny rekord i antall påmeldte lag fra samme klubb.

Publisert:

- Vi havner på over 400 lag som i fjor, sier Paul Richardsen, turneringsleder og daglig leder i Sør Cup AS om cupen som arrangeres 21.-25. juni.

PlussbankCup ble arrangert første gang i 2008 som en videreføring av Color Line Cup og Garanti Cup. Som en konsekvens av fusjonen mellom Sparebanken Pluss og Sparebanken Sør har cupen som eies av de lokale klubbene Fløy, Donn og Vindbjart i år endret navn til Sør Cup. Richardsen mener cupen er blant de tre-fire største cupene i landet.

[img111023_2RM]

IK Gimletroll har foreløpig flest påmeldte lag til cupen med sine 27 lag, noe som er ny rekord. Totalt er altså over 400 lag fra rundt hundre klubber påmeldte. Påmeldingsfristen går ut 16. mai.

Jon Egil Jøssang, leder i IK Gimletroll, sier Sør Cup i år inngår som én av to årlige fellesturneringer klubben deltar på.

- Vi ville prøve Sør Cup i år. Mange trenere syntes det var en god idé å prøve dette, sier Jøssang.

Jøssang forteller at de har en intensjonsavtale med arrangørklubbene av Sør Cup om en gjensidig deltakelse på hverandres cuper.

 

- Hvilken følelse har du for årets cup?

- Jeg føler vi er i rute. Vi gleder oss til å få besøk fra lag fra nesten hele Norge, sier Richardsen.[faktaboks]

Cupen er inndelt i klasser fra G7/J10 opp til G19/J19. Finalene mellom 11'er-lagene spilles på Sør Arena og dekkes på web-TV av Fædrelandsvennen. Kampene ellers går på Flekkerøya, i Vennesla og på ulike andre baner i Kristiansand.

 

Bygger baner i Ecuador

Richardsen sier at alle inntekter hovedsakelig går til drift av eierklubbene selv, men at de også har et humanitært prosjekt i Ecuador i samarbeid med Misjonsalliansen.

- Vi kjøper grunn og bygger fotballbaner i en by som heter Guayaquil, forklarer Richardsen.

Der drives det fotballskoler, er foreløpig bygd 13 fotballbaner og opprettet ti fotballklubber. I løpet av de seks årene Sør Cup har eksistert har 2,5 millioner kroner blitt sendt til prosjektet.

 

Åpningsshow med The Main Level

Åpningsshowet på Torvet i Kristiansand inkluderer konserter med boybandet The Main Level, de tidligere MGP jr.-vinnerne Sval (2011) og Marcus & Martinus (2012) og den lokale rappeduoen Sara & Arash, samt danseoppvisning ved sportsdanserne Ole Thomas og Julie.

[img111023_3RM]

- Jeg ser fram til å se fire til fem tusen elleville cupdeltakere fylle Torvet, sier turneringslederen.