Sørnett

- Klokt og nødvendig

Demonstrerte for barnehage. Gudrun Svendsen i spissen.

Demonstrerte for barnehage. Gudrun Svendsen i spissen.

Gudrun Svendsen demonstrerte for barnehage på Vågsbygd idrettsplass. Hun var strålende fornøyd etter bystyremøtet onsdag kveld.

Publisert:

Etter en lang debatt vedtok bystyret onsdag kveld å legge en barnehage med tolv avdelinger til Vågsbygd idrettsplass. Dette medfører at 400-meters løpebanen må bort.

Gudrun Svendsen demonstrerte for barnehage på Vågsbygd idrettsplass.

- Det var en klok og nødvendig beslutning av bystyret. Det er 200 barn i Vågsbygd som går i brakkebarnehager, så vi har utrolig mye bruk for permanente barnehager, sa en glad Svendsen til Sørnett, etter vedtaket var tatt i går.

Hun er klar på at det er flere fordeler med plasseringen på Vågsbygd idrettsplass.

- Det er en utrolig sentral plassering, og det er ikke bare familier fra Vågsbygd som får bruk for den. Den passer bra for familier fra blant annet Flekkerøy, Voie og Slettheia, mener Svendsen.

-Skuffet

[img67278_2RM]

Rødts Halvor Fjermros var en av de sterkeste motstanderne mot den nye barnehagen på Vågsbygd idrettsplass.

- Kristiansand blir et U-land når det gjelder friidrett hvis 400-meters løpebanen på Vågsbygd forsvinner, sa en oppgitt Fjermeros fra talerstolen. Han hadde med seg en piggsko som debuterte på 400-meters banen i 1969.

Han var skuffet over at bystyret vedtok å fjerne løpebanen.

- Jeg tror dette er en klagesak. Miljøverndepartementet har ikke vurdert dette godt nok, sier Fjermeros.

Alternativ tomt
Admininstrasjonen fikk spørsmål om de hadde sett på alternative tomter under møtet.

- Det er få alternativer, men vi kunne ha laget ny løpebane ved den amerikanske fotballbanen. Da måtte vi ha flyttet denne til Torridalen, og det mener vi bare er en forskyvning av problemer, var svaret fra administrasjonen.

[img67278_3LM]

Også demonstranter som var mot barnehagen på Vågsbygd møtte opp på bystyremøtet. De hadde samlet inn 2702 underskrifter som de overrakk gruppelederne i starten av møtet.

- Det gikk som ventet, men kommunen har fattet vedtak på for tynt grunnlag i denne saken, sier Reidun Østervold.