Sørnett

KnallStart

Jubelen var høy da Ina Marie Andersen satt inn 1-0.
 Foto: Fredrik Fie Padøy Mathiesen

Jubelen var høy da Ina Marie Andersen satt inn 1-0. Foto: Fredrik Fie Padøy Mathiesen

Det var ikke bare solen som skinte da Start kvinner tok i mot Fana fra Bergen på Sparebanken Sør Arena. Sørlandsjentene vant overlegent 6-0. - Det er absolutt fantastisk.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2024 kl 14:07

Trener Isabella Hayes Sundby sa til Sørnett at pausepraten utgjorde forskjellen i andre omgang.
- Jeg spurte dem hva de tenkte selv og de var ganske misfornøyde. Jeg ba dem gå ut der med blanke ark og spille slik vi vil fremstå, sier Hayes Sundby. Mellom 600-700 tilskuere hadde møtt opp på Sparebanken Sør Arena da Start kvinner skulle ta i mot Fana. Kampen begynte jevnt og det første målet kom ikke før det var spilt 25 minutter. Da satt Ina Marie Andersen ballen i mål bak en Fana-keeper som ikke kunne gjøre noe annet enn å se ballen gå inn i nettet. Etter dette skulle det kun dreie seg om en ting, Start. Stillingen til pause var 2-0 til vertene.

Hva er ambisjonene deres for sesongen?
Både kaptein Karoline Fredriksen og trener Isabella Hayes Sundby er enige om målet for sesongen.
- Ambisjonene er rett opp igjen. Vi har lyst til å gjøre det så godt som mulig, og vinne kamper, forteller Fredriksen. Hayes Sundby synes at opprykk ikke er et hårete mål for sesongen.
- Vårt mål og det vi sier er at vi vil konkurrere på toppen og vi tror at vi har en realistisk sjanse for å konkurrere om opprykk.

Start-trener Isabella Hayes Sundby
 Foto: Start Fotball

Start-trener Isabella Hayes Sundby Foto: Start Fotball

Det er ingen tvil om at fansen betyr mye for laget.
- EVERYTHING!, sier den britiske treneren, og forteller videre at de er helt fantastiske.
- Uansett hvor mange som var her i dag, så kan man høre dem og det presser ikke bare oss på sidelinjen, men også spillerne.
Kaptein Fredriksen sier at fansen betyr alt.
- Vi merker de så mye og de gir oss så mye energi.

Ustoppelige Start
Start kvinner står nå med full pott på de tre første kampene sine, og har i tillegg ikke sluppet inn et eneste mål. De ligger på en del førsteplass med Klepp. Hayes sier at det kommer fra god struktur, god kommunikasjon og god organisering fra alle de 11 på banen. Kaptein Karoline Fredriksen er litt mer usikker i sin sak, og sier at det er kanskje stå på viljen til laget.

Nøkkelord