Sørnett

Kommentar: Vipers favoritter til NM finale

INGUNN BIRKELAND iført rosa trøye klar for semifinale i NM FOTO: Arkiv

INGUNN BIRKELAND iført rosa trøye klar for semifinale i NM FOTO: Arkiv

Klokken 18:00 i kveld braker det løs mellom Kristiansand Vipers og Gjøvik i cupsemifinalen. De to skal gjøre opp om hvem som skal få finalebilletten til Oslo Spektrum 30.desember, og Kristiansandslaget er store favoritter. Grunnen? Det er 1 divisjon forskjell.

Publisert:

Men som alle vet så har vel alle hørt uttrykket "cup er cup" før. Gjøvik ligger for tiden på en 2.plass i 1.divisjon med 6 seire og 2 tap. De rykket ned så sent som i fjor, og vet hva det er i å møte et eliteserielag. Et såkalt "Askeladden-lag" kan alltid detonere en cupbombe, og de fleste vet hva som kan skje når rosa trøyer spiller en cupsemifinale. (Follos bragd over Rosenborg) Hva som helst kan skje, og i cupen lever hver kamp sin egen verden.

Kristiansand Vipers har også fått sving på sakene. Selv om det ble et tafatt bortetap mot daværende tabelljumbo Norstrand sist helg, så ligger de nå på en god 5.plass med 4 seire og 4 tap. Tapene har også kommet mot "topp 3" lag som Larvik, Byåsen og Tertnes. Slike tap kan man forvente. I det hele har de vunnet 3 av 4 kamper på hjemmebane i årets sesong, noe som tyder på et sterkt hjemmelag med god statistikk. Om det er publikum som er den 8.spiller eller laget selv som virkelig har tatt seg sammen er uvisst. Men en kombinasjon av disse to kan føre laget fra Sørlandet til en cupfinale. Noe laget aldri har oppnådd før. Men det har ikke Gjøvik oppnådd heller, og de virker sultne

Det skal også nevnes at disse to lagene møttes i omtrent samme situasjon sist år. Da i kvartfinalen. Kampen endte med 16-18 tap på bortebane. Nå er det hjemme, og tror Vipers jentene er revansjelystne.

 

Veien til cupsemifinalen

Begge lag slapp 1.runde i NM, men i 2.runde måtte begge lag ut i strid. Vipers har knepent slått ut en god del trøndersk krutt gjennom cuprundene i henholdsvis Levanger og sist i kvarfinalen, Selbu. Gjøvik har derimot vært svært heldige med trekningen hittil og har kun møtt lag som er i samme divisjon eller dårligere. Dette i seg selv skaper et favorittstempel hos rosatrøyene fra Kristiansand. Men sist runde slo de ut sterke Njård, som igjen har slått ut gode eliteserielag tidligere runder. Det vil si at semifinaleplassen er meget velfortjent i begge ender. I den andre semifinalen møtes hovedfavoritt og serieleder Larvik og Storhamar

2.runde

Rælingen - Gjøvik HK 22-33

Nærbø  - Vipers Kristiansan 14-35

3.runde

ØIF Arendal - Vipers Kristiansan 17-43

Oppsal - Gjøvik HK 22-28

4.runde

Vipers Kristiansan - Levanger 28-27

Gjøvik - HK Jotun 35-20

5.runde

Gjøvik - HK Njård 23-19

Selbu - Vipers Kristiansan 22-32