Sørnett

Koste seg på tidenes første fakkelrenn på Søm

Laila Toft Aanensen (39) og datteren Cecilie Strobukås (4) var fornøyde etter fakkelrennet på Søm onsdag kveld. Her varmer Cecilie seg med varm saft.

Laila Toft Aanensen (39) og datteren Cecilie Strobukås (4) var fornøyde etter fakkelrennet på Søm onsdag kveld. Her varmer Cecilie seg med varm saft.

Onsdag kveld stilte over hundre personer opp på fakkelrennet ved Søm kirke. Cecilie Storbukås (4) og moren Laila Toft Aanensen (39) synes faklene skapte en spesiell stemning ute i løypa.

Publisert:

 


- Dette var et utrolig kult opplegg, og det var gjort veldig koselig med alle faklene i løypa. Vi hørte om rennet i går og valgte å dra ned i dag. Det angrer vi ikke på, forteller Aanensen.

Magne Dølemo ønsket å lage et arrangement for å samle nærmiljøet, og vise turområdene det lokale området på Søm har å by på. det var hele 200 fakler rundt om i løypa. Barn gikk runder på 400 til 1600 meter, mens de voksne fikk 45 minutter til å gå så mange runder de klarte.

- Dette var helt fantastisk og over all forventning, sier en fornøyd arrangør og ildsjel bak fakkelrennet, Magne Dølemo.

Da Sørnett spør han på stedet før rennet hvor mange han håper tar turen sier Dølemo rundt 40-50 personer. Det ble skikkelig bom. Rundt 110 stykker stilte opp med godt humør, ski og staver.

[img136983_2LM]

Holdt varmen med sang

Cecilie Storbukås er en ihuga skiløper, og har vært rundt i de lokale løypene denne vinteren og virkelig fått testet skiene sine.

- Jeg liker å stå på ski, sier Cecilie fornøyd, og viser stolt frem sine smørefrie ski hun har gått med ute i løypen.

I skisporet var det full fokus på skirenn, men det ble også tid til å synge litt kan en smilende Aanensen fortelle.

-Vi gikk først en oppvarmingsrunde før vi gikk hovedrunden da det var tent fakler. Cecilie holdt varmen med Marcus og Martinius sin sang Slalom hele veien, og legger til at Cecilie er veldig glad i både ski og slalåm og at dette var midt i blinken.

Dølemo skal ha æren

Saft-utdeler og frivillig ved fakkelrennet, Kristen Langan, kan ikke få skrytt nok av mannen bak arrangementet. Han forteller om en iherdig innsats. 

[img136983_3RM]

 

- At dette skirennet ble noe av kan vi takke Magne Dølemo for, sier Langan i det han legger mer ved på bålet. Han har gjort det meste rundt dette rennet og skal ha stor del av, om ikke all, æren for det.

Da vi spør Dølemo om vi kan regne med at det blir nytt fakkelrenn neste år svarer han at alt ligger og hviler på snøfallet.

- Det kommer an på om det blir nok snø, men vi håper på det etter den suksessen vi hadde i kveld.