Sørnett

Kreativ høstferie

På miksebordet: Emil, Sam, Thomas, Jon, Henrik, Eirn og kursleder Christopher. Foto: Lina Trondskog

På miksebordet: Emil, Sam, Thomas, Jon, Henrik, Eirn og kursleder Christopher. Foto: Lina Trondskog

- Jeg håper på å lære mye, få meg nye venner og bli god i å danse, sier Christine Dahlen(13). I høstferien deltar hun på den årlige Vår Verden-festivalen på Samsen Kulturhus.

Publisert:

For syvende år på rad holdes festivalen Vår verden i Samsen kulturhus. Barn og unge i alderen 10-18 får utfoldet seg i form av teater, dans, sirkus, lys- og lydteknikk, journalistikk og tegneseriekurs. Festivalen foregår fra mandag til torsdag. Torsdag skal holdes en forestilling i kulturhuset hvor alt samkjøres og barna får vise frem hva de har lært de siste dagene.

Mye energi

[img43649_2RM]

På lyd- og lysgruppa hersker det stor konsentrasjon når det er opplæring på miksebordet. I en av de andre salene derimot, yrer det av liv, og det skal med sikkerhet at de unge har mer en nok energi for å holde ut i mange dager i strekk. Støynivået er høyt, og det vises godt at de barna som ikke reiser bort fra byen i høstferien er glade over å ha noe nytt å lære.

Artig

[img43649_3RM]

- Jeg var litt nervøs når jeg kom, siden jeg ikke kjenner noen på dansegruppa, men det har gått overaskende bra, forteller Christine Dahlen.
Hun har gått på noen dansekurs før, og håper at hun på dette kurset kan lære mye nytt. Moren til Christine, Elisabeth Dahlen, syns nesten at kurset er like artig som datteren selv.
– Det er jo flott at ungdommen har noe å gjøre i høstferien, annet enn å sitte foran skjermen.
Hun fikk nyss om festivalen på lørdag, og alle hennes tre barn var kjempegira med engang. De to andre barna er med på teatergruppa.

Overta verden

[img43649_4RM]

– Jeg håper barna får bedre selvtillit av å være her, og blir sikrere på seg selv. De skal tross alt ha en forestilling på torsdag, sier hun spent.
Dragomir Gagroer som er internasjonal kulturarbeider for festivalen forteller at festivalens fokus er å forstå flerkulturelle kulturer, det å bygge broer og få venner seg mellom. Målet er å lære noe for å så vise det frem.
-Festivalen heter Vår Verden og symboliserer at det er denne generasjonen er de som skal overta verden, sier Gagro engasjert.
- Siden det har ligget mye hardt arbeid bak for å få festivalen på bena, skal det bli flott å se ungdommen på scenen på torsdag, fortsetter han.
Elisabeth vil da være av de mange stolte foreldrene som sitter på første rad under forestillingen.