Sørnett

Krever firefelts vei til Stavanger

Formannskapet (Arkivfoto).

Formannskapet (Arkivfoto).

Formannskapet i Kristiansand kommune vedtok i dag å kreve at det bygges firefelts vei til Stavanger straks, ifølge fvn.no.

Publisert:

Rådmann Tor Sommerseth manet i forkant av vedtaket at Kristiansand må stå på kravene. Uttalelsen er høringssvaret til Konseptvalgutredningen for Søgne til Ålgård. Uttalelsen fra formannskapet er sterkere enn innstillingen fra administrasjonen, som gikk ut på at det skulle bygges firefeltsvei på sikt. Dermed går formannskapet inn for samme formulering som Stavanger og Areal- og transportprosjektet i Kristiansandsregionen (ATP), ifølge fvn.no.

- Egentlig er kunsten å finne en ordlyd så sterk og skremmende at departementet ikke finner på noen annet enn å bygge veien så fort som overhodet mulig, sa ordfører Arvid Grundekjøn humoristisk, ifølge fvn.no.

Det som overrasket mest var hvor politisk rådmannen var i denne saken.

- På mange områder kan vi skjele litt til Stavanger i forhold til å stå på krava. Vi hører jo ofte at vi er veldig forsiktige her på Sørlandet. Jeg vil sterkt anbefale at vi står sammen med Rogaland, vi skal ikke underdrive den politiske betydningen av en felles uttalelse, sa Sommerseth i debatten, ifølge fvn.no.