Sørnett

Krigstolken får bli i Norge

Foto fra Muradis facebookprofil

Foto fra Muradis facebookprofil

I slutten av mai i år ble Faizullah Muradi (22) hentet av politiet og kastet ut av landet. Torsdag ble det kjent at krigstolken får bli i Norge likevel.

Publisert:

 

– Endelig har norske myndigheter forstått at jeg er i fare i hjemlandet mitt, jubler Muradi i et intervju med NRK.

Muradi har jobbet som tolk for de norske styrkene i Afghanistan, og da Norge trakk seg ut av landet fryktet han at Taliban ville ta hevn. Dermed flyktet han til Norge for å komme i sikkerhet. På grunn av at Faiz, som han kalles, hadde oppholdt seg i Italia først, ville ikke norske myndigheter behandler søknaden hans om opphold. Myndighetene viste til Dublin-avtalen, som sier at en asylsøker i hovedsak skal behandles i det første Schengen-landet han kommer til.

I dag snudde hele situasjonen for Faiz. Han mottok et brev fra utlendingsdirektoratet hvor det blant annet stod at han har en velbegrunnet frykt som kan knyttes til en eller flere forfølgelsesgrunner.

– Dette betyr at norske myndigheter endelig har innsett at jeg er i fare i mitt eget hjemland. Nå kan jeg endelig føle meg trygg. Jeg trenger ikke bekymre meg for å bli sendt tilbake til Afghanistan, sier Muradi til NRK.