Sørnett

Kristiansand har prioritert svømmeopplæring under korona

Bilde av utsiden til Aquarama tatt av Sunniva Nyborg

Bilde av utsiden til Aquarama tatt av Sunniva Nyborg

Svømmehaller har holdt stengt på grunn av smittesituasjonen. Dette har ikke stoppet Kristiansand kommune fra å la elever lære seg å svømme før sommerbadingen kommer i gang.

Publisert:

Hver gang det har vært lock down har det vært slik at alle idrettsanlegg stenges ned for allmenn trafikk og dette gjelder også selvfølgelig svømmehaller. Kristiansand har bestemt at disse hallene er åpne for de som er der for å lære seg å svømme.

- Det har vært noen som har droppet å ha noe undervisning på grunn av karatene, sier Carina Nordstrøm som er svømmeopplæringsansvarlig for Kristiansand kommune. Vi har kun hatt 3 dager hvor vi ikke har holdt undervisning. Ingen av våre nesten 30 ansatte har blitt smittet og det er på grunn av smittevernreglene. Alle skolene har vært gode på å ha kohorter og følge reglene i landet, det er publikum som er verst med å holde avstand.

Kristiansand kommune har prioritert det å ha svømmeopplæring for de yngste i kommunen. Når det ble stengt ned så lot de fremdeles elever få ha opplæring på Aquarama. Aquarama er en svømmehall som er åpen for besøkende som bare ønsker å bade, men det er også der de har opplæringen til skoleelever i Kristiansand.

- Vi har vært nedstengt på Aquarama, men skolen har fått lov til å drive med skolesvømming hos oss selv om det har vært nedstengt for resten av kundene vi har, sier Katrine Wilson som jobber hos Aquarama. Det er satt opp egne begrensninger på hvor mange som er lov i bassenget til hver tid. Vårt basseng har plass til 1200 mennesker og vi har satt ned mengden folk som får inn til 500 for å kunne ha en meter avstand til hverandre. Det er også satt opp hvor mange som får være inne i badstue og i boblebad slik at det er en meter avstand alltid.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand