Sørnett

Kristiansand Kino: - Langt unna nivået vi var på før pandemien

Kinodirektør Kim Skarning Andersen håper på normale besøkstall til neste år. Foto: Privat

Kinodirektør Kim Skarning Andersen håper på normale besøkstall til neste år. Foto: Privat

Kristiansand Kino stengte ned 12. mars i fjor sammen med resten av samfunnet, og mistet nærmere 60% av besøket. Besøkstallene kryper nå sakte oppover.

Publisert:

Både i fjor og i år har kinoen vært nødt til å stenge ned flere ganger som følge av forbud mot arrangementer. Kinodirektør Kim Skarning Andersen håper at restriksjonene blir fjernet i løpet av September.

- Nå har Regjeringen varslet at trinn 3 av gjenåpningsplanen blir videreført en stund til. Det må vi bare forholde oss til, selv om vi gjerne skulle ha sett fullsatte kinosaler igjen på James Bond-premieren 1. oktober, sier Andersen.

Flere storfilmer utsatt
- I tillegg til redusert kapasitet, er det en stor utfordring at vi også forholder oss til et internasjonalt filmmarked. Dermed er svært mange storfilmer blitt utsatt, som også får konsekvenser for kinobesøket, sier Kinodirektøren.

Til tross for en litt uforutsigbar tid i vente, tror Andersen at denne filmhøsten blir én av de sterkeste på veldig mange år.

[img226031_2RM]

To stykker som gleder seg veldig til filmhøsten, er Wiktoria (19) og Frode (22) som ikke har vært på kino på en god stund nettopp på grunn av pandemien.

Norske storfilmer å se frem til
Andersen kan fortelle at de allerede har hatt premiere på storfilmer som "A-ha The Movie" og Eskild Vogts' grøsser "De Uskyldige", som fikk strålende kritikker under filmfestivalen i Cannes.

- Deretter går det slag-i-slag med filmer som blant annet: «Ingenting å le av», «The Middle Man», «Nattebarn», «Aksel», «Verdens verste menneske», «Nordsjøen», «Tre nøtter til Askepott» og ikke minst «Kampen om Narvik», forteller han.

Wiktoria (19) og Frode (22) studerer i Kristiansand, men har ikke fått dratt på kino under pandemien. Nå har de kjøpt popcorn og sitter klar på kinoen for å se filmen "Ingenting å le av".

- Hvis jeg kun skal vurdere ut ifra besøkstall, tror jeg nettopp de tre siste titlene vil bli blant de mest besøkte filmene på kino i år, sier Kinodirektør Andersen.

Strømmetjenester vs Kino
Stengte kinoer under pandemien har ført til at folk oftere benytter seg av strømmetjenester på nett. Kinodirektøren mener at folk nå er lei av å sitte i sofaen med fjernkontrollen og hvileløst lete etter noe å se på.

Wiktoria (19) ser frem til å endelig dra på kino igjen, men må innrømme at hun liker strømmetjenester best.

- Det er jo billigere med strømmetjenester på nett da, og jeg bruker dette veldig ofte, så jeg må nok velge det, sier hun mens hun ler.

Kinodirektøren har fått gode tilbakemeldinger etter kinoen åpnet igjen.

- Mange som kommer på kinoen, forteller at de har vært sulteforet på kulturopplevelser og sosialt samvær. De har savnet å sitte i kinomørket med ferskt popcorn og heftig lyd og bilde, og ikke minst dele den opplevelsen med alle de andre i kinosalen, forteller Andersen til slutt.

[faktaboks]