Sørnett

Kulturrullatoren lager konsert for de eldre

Gard Nergaard (t.v) og Michael S. Krumins (t.h) spiller konsert på Strømme omsorgsenter

Gard Nergaard (t.v) og Michael S. Krumins (t.h) spiller konsert på Strømme omsorgsenter

Ved hjelp av KulturRullatoren får de eldre kulturen inn på omsorgs hjemmet

Publisert:

Kristiansand kommune har et program, kalt "KulturRullatoren".

- Det vi ønsker er kultur som samler mennesker på tvers av generasjoner og at møtestedene vil være på våre eldreinstitusjonene, sier førstekonsulent i Kristiansand kommune Birgit Korsvik.

Det står også i dokumentet om KulturRullatoren på hjemmesiden til kommunen at de har som mål å øke den mentale stimulansen til institusjonboere, samle det frivillige og profesjonelle kulturliv til  "kulturomsorg".

Langhåret duo

Michael S. Krumins og Gard Nergaard er en duo kjent fra kvartetten Nutopia, som spiller tradisjonsmusikk. De stiller gladelig opp for å spille for de eldre.

- Vi syntes det er veldig hyggelig å besøke disse hjemmene, og veldig givende å få spille for folk som ikke har mulighet til å reise så mye lenger for å oppleve kulturinnslag, sier felespiller Gard Nergaard.

Både Nergaard og Krumins er bosatt i utlandet, men er veldig glad for å komme hjem til traktene der de vokste opp. Musikken de spilte var klassisk norsk folkemusikk, men inspirasjonen kom når Nergaard var bosatt i  blant annet Mosambik og Paris.

Fornøyde eldre

De eldre virket svært tilfreds med at de fikk besøk fra to musikere og insisterte på at de skulle spille lenger.

Krumins og Nergaard skal ha 15 slike konserter i februar og ser frem til å gjenta dette i fremtiden.