Sørnett

Kvinne dømt til fengsel for vold og trusler mot politiet

Torsdag 25. januar ble ei kvinne i femtiårene dømt til 21 dager fengsel for vold og trusler mot e flere offentlige tjenestemenn.

Publisert:

Kvinnen tilsto i retten at hun natt til en lørdag i oktober i fjor sparket en politibetjent utenfor et utested i Lillesand. Hun erkjente i tillegg at hun drapstruet politimannens familie. Kvinnen som til daglig arbeider i helsesektoren, sa til betjenten at om kona eller kjæresten hans skal føde, kommer hun til å strupe barnet. Da betjentene skulle arrestere kvinnen, viste hun motstand, og truet en kvinnelig politistudent med at hvis hun kunne, ville hun ha voldtatt henne. Den andre politibetjenten, som hadde utenlandsk opphav, fikk beskjed om å «oppføre seg som en nordmann».

Enstemmig dom
Kvinnen var bøtelagt tre ganger tidligere. Sist i 2008 fikk kvinnen ett forelegg på 8000 kroner for lignende trusler mot politiet. Dommen legger vekt på at det tidligere forelegget er straffeskjerpende. Kvinnen dømmes til 21 dager ubetinget fengsel med to dager fratrekk for tidligere varetektsfengsling.