Sørnett

Langhelgen lokket turister til Kristiansand

Kristiansand sentrum.
 Foto: Kristian Abusdal Tangen

Kristiansand sentrum. Foto: Kristian Abusdal Tangen

I langhelgen, med både 17. mai-feiring, Kristi himmelfartsdag og inneklemt dag, var det økt turisme i Kristisand by. Spesialkonsulent Hege Sønsteby sier hun er skikkelig overrasket over antallet turister som kom til byen.

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2023 kl 12:46

- Det har økt veldig fra tidligere år. Jeg må også si jeg er overrasket over det antallet tyskere og nederlendere som kommer til byen, slike tall har vi ikke sett på en stund, forteller Hege Sønsteby, spesialkonsulent i Kristiansand turistinformasjon ved Kristiansand kommune.

Spesialkonsulent Hege Sønsteby veileder turister når innbyggertorget er turistkontor om sommeren.
 Foto: Kristiansand kommune

Spesialkonsulent Hege Sønsteby veileder turister når innbyggertorget er turistkontor om sommeren. Foto: Kristiansand kommune

- Det kommer til å komme flere cruiseskip inn til Kristiansand med masse passasjerer. Et av dem er cruiseskipet "Viking Jupiter" fra USA. Her kommer det tusen personer til byen. Det kommer også et skip fra Tyskland. Dette cruiseskipet heter "Romantika" og gikk før, ruten "Norway - Holland-line".

Alf Flørnes (77) som her presenterer sin langvarige plan for et regnskogakvarium på Lagmannsholmen i Kristiansand, for Kristiansand MDG.
 Foto: Kristiansand MDG

Alf Flørnes (77) som her presenterer sin langvarige plan for et regnskogakvarium på Lagmannsholmen i Kristiansand, for Kristiansand MDG. Foto: Kristiansand MDG

Turister er noe Kristiansand alltid har kommet godt av

I et intervju med Sørnett, forteller Kristiansand beboer og den pensjonerte investoren Alf Flørnes (77), om sine tanker rundt den økte turismen for denne langhelgen i Kristiansand.

Hva slags tanker har du om den økte turismen denne langhelgen i Kristiansand (17. mai - 21. mai)?

- Ja, jeg tenker det er veldig positivt. Det er viktig for Kristiansand at turister kommer til byen. Det er noe Kristiansand alltid har kommet godt av. Så, ja, det er veldig viktig.

Investoren bak den lenge planlagte kulturbegivenheten "regnskogsakvarium" og Kristiansand sin første McDonald's, mener vi trenger flere turistattraksjoner og ikke bare kan forholde hos til dyreparken.