Sørnett

Lauritzen sjokkert over dopingfrifinnelse

Den tidligere toppsyklisten og nåværende tv-personligheten Dag Otto Lauritzen er sjokkert over at Tour de France-vinneren Alberto Contador ble frikjent av sitt eget sykkelforbund.

Publisert:

Lauritzen sier han ikke vet på hvilket grunnlag frikjennelsen er kommet.

- Ingen røyk uten ild. sier Lauritzen på direkte spørsmål om han tror Contador var dopet.

 - Det blir litt som bukken og havresekken at det spanske sykkelforbundet kan være dommer over sitt forbunds største profil. Særlig med tanke på hvor store konsekvenser det kan få for dem hvis han blir utestengt, både sportslig, men ikke minst økonomisk.

Må ikke vinne

Livstidsstraff kan være løsningen på problemet med doping, tror Lauritzen. Han understreker at doperne ikke må få vinne, og sier  kulturen for doping er en uting i Sør-Europa. Men han poengterer at fordelen med alle dopingsakene er at det viser at anti-dopingsystemet fungerer. Dermed kan en fellende dom i dopingsakene virke forebyggende i forhold til andre ryttere som er inne på tanken om å ta en snarvei til toppen, forutsatt at straffene er strenge nok.

Andre holdninger

 Han understreker at han har inntrykk av at holdningene til unge ryttere i Norge er veldig forskjellig fra andre land, noe han mener kan ha en sammenheng med den sterke motstanden mot doping som ryttere som Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen viser.