Sørnett

Liberale Venstre med nytenkende forslag

Nytt forslag: Venstre i Agder ønsker å samle kandidatene sine til 2013. Foto: venstre.no

Nytt forslag: Venstre i Agder ønsker å samle kandidatene sine til 2013. Foto: venstre.no

Et nytt forslag for Venstre i Aust- og Vest-Agder innebærer at partiet stiller med felles stortingskandidater i fylkene. Heidi Foyn Thomassen tror det gir bedre muligheter for partiet.

Publisert:

Heidi Foyn Thomassen, fylkesleder og landsstyremedlem for Venstre i Aust-Agder, ønsker at kandidatene fra Aust- og Vest-Agder står samlet før stortingsvalget i 2013. Dette har ikke blitt gjort tidligere, men det er ingen lov som hindrer en politiker å stille til valg i et annet fylke enn politikeren er bosatt i.

Positiv til forslaget
- Da vi fant ut at dette faktisk var mulig, ble vi veldig positive. Vi synes det er veldig spennende, og vi synes det hadde vært fint hvis Venstre-politikerne på Sørlandet kunne rommet begge fylkene, sier Thomassen til Sørnett.

Forslaget til Venstre skal behandles på årsmøtet, på Lindesnes fyr 4. februar.

Best mulig kandidater
Hvordan dette eventuelt vil påvirke valgkampen for Venstre i Agder, er fylkeslederen klar på.

- Vi tror dette vil ha en veldig god påvirkning på valgkampen. Dette vil gjøre at vi får sterkest mulig kandidater på toppen, i tillegg til resten av kandidatene, forsikrer hun om.

Liberalt parti
At Venstre er først i landet, dersom en slik løsning blir gjennomført, er ikke overraskende for Thomassen. Hun understreker ovenfor Sørnett at hun representerer et nytenkende parti.

- Dette forslaget synes jeg er et godt eksempel på at vi er et liberalt parti. Som parti liker vi å tenke nytt, forteller hun til sornett.no.

Heidi Foyn Thomassen er usikker på om andre partier kommer til å følge etter Venstre i denne ordningen.

- En slik ordning krever en stor prosess for å gjennomføre. Det må være organisatorisk mulig for å kunne gjennomføres. Men vi ønsker andre partier hjertelig velkomne til å følge etter, sier Thomassen.

[img53599_2RS]

Ingen stortingsrepresentant siden 70-tallet
Aust-Agder Venstre har ikke hatt en representant på Stortinget siden Øyvind Bjorvatn tidlig på 70-tallet. Dette var i bakhodet da de kom med forslaget.

- Vest-Agder Venstre har tidligere fått utjevningsmandater, mens vi har trengt veldig stor oppslutning i Aust-Agder for å få noen inn på Stortinget. Derfor håper vi at dette øker sjansene våre, avslutter Heidi Foyn Thomassen.

#Aust-AgderVis flere

#Heidi Foyn ThomassenVis flere

#StortingsvalgetVis flere

#ThomassenVis flere

#VenstreVis flere

#Vest-AgderVis flere