Sørnett

Lokalt julebrus selger klart best

Butikksjef Jarle Rogstad på Coop Extra selger tusenvis av CB julebrus i løpet av juletiden.

Butikksjef Jarle Rogstad på Coop Extra selger tusenvis av CB julebrus i løpet av juletiden.

- I Kristiansand sentrum er det selvfølgelig CB som selger best, med god margin, sier butikksjef Jarle Rogstad i Coop Extra Parken.

Publisert:

Han forklarer at siden CB sin julebrus er lokal, blir derfor den mest populær.

- Hvem julebrus som selger best avhenger av hvor i landet man er, sier kjøpmannen med arbeidsplass i en av de større dagligvarebutikkene i Kristiansand sentrum.

Allerede i 2018 har det blitt solgt 1577 halvliterbokser med CB sin julebrus. Det tilsvarer en salgssum på nesten 35 000 kroner. I 2017 ble det solgt hele 2710 halvliterbokser med julebrus fra CB.

For å komme likt med fjoråret må det selges godt over tusen bokser fra kjøleskapet på dagligvare butikken i Festningsgata.

- Jeg har god tro på at vi kommer noenlunde likt med fjoråret med antall CB julebrus solgt, sier Rogstad optimistisk.

Sørlandets julebrus på andre plass

Coop Extra har stort utvalg av julebrus, med syv ulike typer. Blant annet Arendals julebrus, Sørlandets julebrus og julebrus fra produsentene Hansa og Ringnes.

Rogstad forteller at det er Sørlandets julebrus som har solgt nest best så langt i 2018.

Likevel er julebrusen som produseres av Berentsens Brygghus et godt stykke bak CB. Hvor det ble solgt godt over tusen julebrus fra CB i desember 2017, ble det solgt 248 flasker med Sørlandets julebrus i løpet av fjoråret.

- Desember er et eneste stort tap

Jarle Rogstad forteller at det er mange år siden desember måned har gitt grønne tall.

- Det er stor priskrig mellom butikkene i sentrum. Derfor ender det med at vi ikke tjener penger. Desember er derfor et eneste stort tap. Heldigvis redder vi inn noe av de dårlige tallene med salg av julebrus, sier han.

Tine Marie Rekve Stein, butikksjef på Joker i Kronprinsens gate forteller at i sin butikk går desember som regel i grønne tall.

- Her er vi ikke med på priskrigen slik som det er i andre dagligvarebutikker. Vi har faste priser, som gjør at kundene vet hva de får. Vi pleier også å ligge i forkant og hamstre masse julemat fra leverandørene. Det gjør at når Kiwi og Rema 1000 går tom for rødkål, står vi igjen med masse rødkål og kundene kommer til oss, sier hun.

[img185749_2LM]

Bestilte "trønderbrus" for naboene

I likhet med Coop Extra er det CB sin julebrus som selges mest på Joker med 300 bokser siden de kom i butikkene i oktober måned.

- Folk her er veldig patriotiske tenker jeg, da velger kundene lokal julebrus. Når julebrusene kommer i butikkene, tar de også veldig mye av salget på Cola, Fanta og annet brus i tillegg. CB er faktisk så populært at jeg ikke ser behovet med å ha mange andre typer julebrus i tillegg, forteller butikksjef Rekve Sten.

Likevel legger hun til at hun gjerne bestiller andre typer fra leverandørene, hvis kundene ønsker det.

- Rundt juletider for noen år siden var det noen trøndere som bodde ved siden av oss. Da bestilte vi flere kasser med Dahls julebrus etter deres ønske. De kjøpte da hele lageret vårt med Dahls. Jeg mener det viser hvor viktig julebrus er i julen for folk. Det hadde vært skandale om man gikk i en butikk i juletiden, og det ikke var julebrus der, sier Rekve Sten smilende.