Sørnett

Lovpriser klubbens billettilbud

FORNØYD: Start-trener Mons Ivar Mjelde er glad klubben gjør det enklere å dra på Sør Arena. Det hjelper laget, mener han. Foto: Ole Henrik Hansen

FORNØYD: Start-trener Mons Ivar Mjelde er glad klubben gjør det enklere å dra på Sør Arena. Det hjelper laget, mener han. Foto: Ole Henrik Hansen

Mons Ivar Mjelde og Rolf Daniel Vikstøl trives bedre på jobb når det er mange på besøk.

Publisert:

I Starts forrige hjemmekamp kom hele 10.345 tilskuere. Det var over dobbelt så mange som kom på Sandnes Ulf-kampen to uker tidligere.

Start, i samarbeid med sponsorer, satte prisen på kampbillettene til 50 kroner. Mot Sarpsborg 08 på søndag kan hver sesongkorteier ta med seg en venn gratis på kamp. Ifølge Fædrelavsvennen kan det bety 2500 tilskuere som kommer gratis inn på Sør Arena.

– Det er prisverdig og viktig at klubben gjør dette. Da gjelder det for oss å levere utpå banen, sier Mons Ivar Mjelde til Sørnett.

– Når trenden er at publikumsfremmøte er på vei ned, er det viktig at vi finner på noe som kan motvirke. Det er viktig å skape en positiv ramme rundt hjemmekampene våre, legger han til.

Han er ikke i tvil om at støtte fra mange sørlendinger på tribunen gjør Start til et bedre fotballag.

– Det var en fantastisk opplevelse mot Sogndal. Det er mange som velger å benytte seg av tilbudet vårt, og jeg håper det kan komme 9-10.000 på søndag også. Det blir noe annet; det blir en helt annen opplevelse, mener han.

Betyr alt

Treneren får støtte av sin lokale venstreback Rolf Daniel Vikstøl.

– Det betyr alt. Det er kjempebra klubben gjør sitt for å fylle opp. De har gjort en kjempejobb. Det er noe annet å spille foran 10.000 tilskuere. Du merker forskjell på det og 4.000 tilskuere, sier Vågsbygd-gutten.

– Vi ønsker å være med og lage en kjempefest. Nå gjelder det å gi publikum valuta for pengene, legger han til.

IK Start har uttalt at det strømmer inn med billettbestillinger, men det er forventet at det ikke kommer like mange som mot Sogndal.