Sørnett

Lurt trill rundt

Svindel: Agder Politidistrikt jobber for tiden med en svindelska hvor en sørlending er svindlet for nærmere 15 millioner. Foto: Flickr.com

Svindel: Agder Politidistrikt jobber for tiden med en svindelska hvor en sørlending er svindlet for nærmere 15 millioner. Foto: Flickr.com

En mann fra Sørlandet ble lovet store mengder diamanter dersom han overførte penger til en bekjent i Spania. Mannen endte opp med å tape nærmere 15 millioner kroner. Den uheldige mannen var godtroende og overførte penger til en bekjent i Spania. Han endte opp med å tape 14,7 millioner som ble overført til nigeriansk mafia.

Publisert:

Agder politidistrikt ble oppmerksomme på saken etter at Økokrim oppdaget at det ble overført store pengebeløp fra mannens bankkonto. Etter å ha gjort litt etterforskningsarbeid fant politiet etter hver ut at pengene ble overført til en konto utenfor landets grenser.

- Saken viste seg å være et typisk eksempel på en såkalt nigeriasvindel, sier leder ved økonomiavsnittet i Agder-politiet, John Repstad til fvn.no

Videre forteller Repstad at den uheldige mannen ble fortalt at diamantene ble oppbevart i en sikkerhetsskap. Dermed måtte han betale gebyrer for å få fem ut, og for å få sendt disse til Norge. Det var på denne måten det hele startet. Etter hvert ble det flere og flere former for økonomiske utbetalinger.

Mannen som ble svindlet ble en del av svindelnettverket gjennom en mann han traff mens han var på utenlandsreise.

- Han stolte på denne personen, og sa seg villig til å hjelpe mannen han traff på utenlandsreise, sier Repstad.

Mannen hadde tydeligvis forklart at han hadde store økonomiske problemer.

Etter hvert ble det snakk om store pengesummer. Sørlendingen betalte de første summene i mars 2009. Da politiet ble kjent med saken i mars 2010 hadde mannen overført totalt 14,7 millioner kroner.

Den godtroende sørlendingen ble bokstavlig talt lurt trill rundt. Blant annet solgte han huset, tok pant i flere verdifulle eiendeler og lånte store pengesummer av en rik bekjent.