Sørnett

- Må jeg sikte på null kjegler?

Didrik ligger sist så han prøver despsrat en ny taktikk, Foto: Sondre Tallaksrud.

Didrik ligger sist så han prøver despsrat en ny taktikk, Foto: Sondre Tallaksrud.

- Jeg har ikke bowlet edru siden jeg fikk hår på tissen. Jeg trodde dere skulle la meg vinne, jeg stiller ikke opp på det her for å tape, sier stand-up komikeren.

Publisert:

Flere og flere har i det siste fått opp øynene for stand-up talentet Didrik Hanssen som er en 22 år gammel gutt fra Nordstrand i Oslo. Men få vet hvordan han opptrer utenfor scenen. Jeg tok han med på bowling for å finne mer ut av mennesket Didrik.

- Målet er å slå de 10-åringene der borte, men det må være likt for alle, så enten skal vi ha gjerder ellers går jeg bort og tar ned deres, freser Didrik mens han tester ut ulike teknikker med bowling-ballen. - Men må jeg sikte på null kjegler? sier Didrik, tydeligvis opprørt over hvor lang tid de ansatte bruker på å få banen klar.

Inspirert av instruktør i revyshow

- Bare si fra hvis jeg skal strippe, de barna der bekymrer meg litt, men ikke nok til at jeg ikke gjør det. Barn er jo vant til å leke doktor og kler seg jo naken hele tiden, pensjonistene på andre siden blir sikkert sure så jeg tror jeg dropper det, sier Hanssen.

Didrik har en storesøster og en tvillingbror. Det var tvillingbroren som sørget for at han startet med komedie, da han tvang Didrik til å være med på en skolerevy. Der gikk det veldig bra, og det var instruktøren i nettopp det revyshowet som fikk han til å innse at han hadde talent og ville jobbe med humor

Lyst til å bli skribent

- Den bitende nervøsiteten jeg opplever før jeg entrer scenen får meg til å tenke at det hadde vært bedre å skrive tekstene istedenfor å opptre. Du skal ikke se bort fra at jeg kommer til å satse på skriving i årene som kommer, men følelsen rett etter du er ferdig med showet gjør det hele verdt det, sier Didrik før han melder en strike og smeller 9 av de 10 kjeglene ned i bakken.

Humorkometen sliter med å få resultater på bowlingbanen i dag. Han mener det er fordi han unngår strike siden han liker kastedelen så godt.

[img70249_2LM]

Tuller ikke med voldtekt

- Det man absolutt ikke kødder med, er seriøse ting på en slem måte som støter mange. Det var for eksempel en som hadde en vits dagen etter Alexander Dale Oen døde, at det var ironisk at verdens beste svømmer døde i et badekar. Jeg tuller personlig heller aldri med voldtekt, jeg skulle ønske det var strengere straffer for slike forbrytelser. Det er en sak jeg virkelig brenner for, sier 22-åringen.

Didrik tror han får ekstra tyngde i stoffet sitt av å kle seg som en fra vestkanten, da blir kontrasten stor til hva han forteller på scenen. Ingen forventer at en fra vestkanten skal tulle med de tingene han snakker om på scenen sier han retorisk.

Trenger flere komikere

I Norge er det mange komikere, men ikke i Kristiansand. Hvis du som leser dette kunne tenke deg å stå småsvett på en scene å få folk til å le så skal Didrik og hans venn Viggo Venn arrangere skrivekvelder og møter hvor alle er velkomne.

Didrik vant bowlingrunden klart, men forsikret oss om at det ikke betydde så mye:

- Det er ikke så viktig for meg, skal bare sende melding til et par kompiser, det er bare bowling liksom.. vent litt skal bare ringe mamma, mumler Didrik i det han forsvinner ut av bowlinghallen med et glis rundt munnen.