Sørnett

Mange vil skifte radio hos bilverkstedene

Slik kan en Integrert DAB se ut

Slik kan en Integrert DAB se ut

DAB nettet stenges snart i Agder, og nå begynner det å haste hvis du vil fortsette å ha radio i bilen.

Publisert:

FM-nettet ble først eksperimentert med i USA, 1937. 21. Juni Slukkes det igjen i blant annet Agder, og blir erstattet av DAB.

- Vi startet opp med å skifte om bilradioer i oktober, og pågangen har vært veldig stor, påpeker Johnny Aasen som er ansatt på dellageret til Toyota sør i Kristiansand.

Prisen for å få satt inn DAB i bilen sin er alt fra 2900 - 10000 kroner, hvor det frem til 5-6000 kroner handler om adaptere som settes inn i bilen for å sende signalene inn i den nåværende radioen. Resten av byttene handler om å få en hel-integrert radio inn i bilen. En adapter kan være veldig distraherende og vanskelig å følge med på, og selv om det er billigere å sette inn, er det ikke anbefalt. Forsikringsselskaper er også mye mer skeptisk til adaptere, av samme grunn.

[img161616_2LM]

Selv om det er mye billigere å kjøpe en adapter selv, velger mange å få et verksted til å gjøre det for dem

- Grunnen til det er nok mest på grunn av antennen. Den kan være vanskelig å få ledningen der den skal være, og å få antennen til å henge, knappene mange biler har på rattet funker også hvis man setter inn en helt ny radio, det gjør de ikke med en adapter. I tillegg kan jordingen være vanskelig å få til riktig, vi har hatt mange rare episoder når det gjelder den, forteller Johnny Aasen til Sørnett

[img161616_3LM]

Helt fra fra DAB ble pålagt, og man fikk vite at FM-nettet skulle stenges, har veldig mange vært misfornøyde med at de må bytte ut alle radioene sine. dette har også Johnny Aasen lagt merke til på bilverkstedet.

- Stemningen har vært veldig klein. Det er ofte folk som klager på at det må gjøres og jeg må si meg enig med dem. Jeg skjønner ikke helt vitsen med at dette må gjøres, og så mye penger må bli brukt for å oppgradere radioene sine.

[faktaboks]