Sørnett

Mann tiltalt for vold og trusler etter datingtreff

FOTO: Elina Hjønnevåg, Tinghuset

FOTO: Elina Hjønnevåg, Tinghuset

En mann i 20-årene fra Kristiansand er tiltalt for trusler og vold mot tre forskjellige kvinner som han møtte på nett.

Publisert:

 

Han erkjenner ikke straffeskyld, men kan risikere 60 dager ubetinget fengsel.
- Han virket som en ordentlig og snill person. Første møte var veldig positivt, forteller en av kvinnene.

Dating på nett har hatt stor pågang den siste tiden, og tilgangen er enklere nå enn før, forteller Tove Hægg Versland, leder for Krisesenter Vest-Agder.

Manipulerende og skremmende

Tiltalte møter unge kvinner på datingsider, blant annet match.com og Happen. Han inviterer dem hjem. Senere utvikler dette seg ifølge de tre fornærmede til trusler og vold. Ifølge aktor Morten Bolager Formo er tiltalte manipulerende og skremmende, og mishandler kvinenne når han ikke får det som han vil.

- Kvinnene er tydelig preget av dette, forteller aktor.

Tydelig mønster som voldsperson

Mannen er også tiltalt for ugyldig førerkort, han unnlot å møte til soning og har oppgitt feil personalia. Disse erkjenner den tiltalte straffeskyld for.

- Det er heller ikke første gangen vi hører om lignende trussel- og voldsepisoder fra denne mannen, forteller aktor Bolager Formo. I to andre tilfeller er mannen dømt for å ha mishandlet kjærestene sine.

Temperament og trusler 

I det ene tilfellet er mannen tiltalt for å ha truet med å ødelegge livet hennes slik at hun ikke klarte å fullføre studiene sine. Over telefon truet han også med å drepe vennene hennes, ifølge fornærmede. Hun har vært redd for han i etterkant, og han er ilagt besøksforbud.

Videre forteller den tiltalte om temperamentet sitt.
- Når jeg er berusa, blir jeg hissig, innrømmer tiltalte.

Sjalusi og pengedrama

Den andre kvinnen sier hun ble kastet i gulvet og deretter mot en murvegg . Hun forteller også at mannen har sparket og slått henne i korsryggen til hun mistet pusten.

Tiltalte beskylder henne for å ha stjålet kredittkortet. Han sier hun skylder han penger, og samtidig var hun såret fordi han ikke viste noe interesse overfor henne. Han var lei og ville ha henne ut.

- Damer og rus

Den tredje fornærmede forteller mannen var kontrollerende og ble fort sint. Han skal ha drept hunden hennes, ifølge fornærmede. Etter at de brøt kontakt, opprettet han en falsk datingside for å komme i kontakt med henne. De møttes igjen, og denne gangen hadde han med en kniv. Han skal ha truet med å drepe moren.

Den tiltalte sier at kvinnen er veldig manipulerende. Han hevder at hun lyver, og at truslene er rein fantasi. I hele denne perioden hadde han en annen kjæreste, sier han.
- Damer og rus, det er det jeg drev med.

Han mener anmeldelsen skyldes sjalusi og penger. Planen var at de skulle reise på ferie sammen som hun hadde allerede betalt for, som kan være bakgrunnen for anmeldelsen, forteller tiltalte.

Forsvarsadvokat Carl Henning Leknesund påpeker at uttalelser fra de fornærmede som er nevnt kan være løgn, og råder retten til å frikjenne tiltalte. Dom i saken er forventet om to uker.