Sørnett

Mannen som endret verden fra skyggene. Filmanmeldelse Vice

Plakaten til filmen VICE

Plakaten til filmen VICE

Basert så mye som mulig på en sann historie, om den mest hemmelighetsfulle visepresidenten til nå.

Publisert:

Anmeldt av Petter Jønholt, journalist i Sørnett.

https://youtu.be/g09a9laLh0k

Filmen viser visepresident Dick Cheney sitt liv og tid som politiker mellom 2001-2009. Presidenten var George W. Bush. Filmen bruker humor, ironi og symbolikk for å dempe og grave ned den mørke seriøse tonen. Den viser hvordan Dick Cheney ledet et land i fra skyggene og hvordan han fikk makten som endret verden. Med historiske hendelser, både gode og grusomme, sparer ikke filmen på et eneste moment. Filmet kan virke litt satirisk, men er basert på fakta. Filmen blir dermed grim med en humoristisk undertone.

Filmen har første visning i Kristiansand 1.februar.

Utførelse:
Film oppbygging er merkelig og særegen. Bildet byttes ofte, som om det skal distrahere deg som tilskuer. Filmen er veldig faktabasert, men dette fremvises via en spesiell type humor. Humoren utvikler seg iløpet av filmen som den skal følge tidsperioden.

Til filmen er lurt å ha noe basiskunnskap i forkant, her er det du trenger å vite: 

Symbolikk: Filmen bruker mye symbolikk, en ting som kan være vanskelig å forstå er fiskescenene. Cheney hadde som mål å fange Osama bin Laden i lenger tid, dette prøves å bli vist med fiskescenene. En annen symbolikk er et tårn med te-asjetter og te-kopper som bygges oppå hverandre, og som blir mer og mer ustabilt. Dette kan ses på som et bilde av livet hans som bygger seg oppover.

Fakta:


  • Han hadde 5 hjerteinfarkt

  • Han hadde åpen hjertekirurgi hvor de transplanterte hjertet hans.

  • Donald Rumsfeld var hans mentor

  • Var republikaner og valgt som representant 5 ganger i Wyoming.

  • Hadde mange stillinger i det hvite hus før hans tid som visepresident.
    (Kilde for fakta: CNN)

Hva skjer?
I starten av filmen møter vi en mann som er altfor glad i flaska. Han blir kastet ut av Yale på grunn av drikking og ender dermed opp med et ultimatum fra sin kjære. Dette ultimatumet snur da livet hans 180 grader rundt. Han gikk dermed fra en fyllik til en av verdens mektigste men.

Hvem er med?
Filmen er fylt med gode skuespillere som gir filmen mer humor og seriøsitet. Dette gjør at det blir vanskelig å skille hva som er fakta og hva som blir satt på spissen. Med gode skuespillere til komedie og drama som utfører rollene sine bra, så blir filmen veldig underholdende.

Terningkast: