Sørnett

Matbilder kan gjøre deg mett

For mye titting på matbilder kan påvirke din appetitt ifølge forskning.

Publisert:

Instagram og matblogger er prydet med flotte matbilder som får tunga til å løpe i vann. Mange kjenner nok til vanen med å sitte og bla gjennom slike bilder. Ifølge en pressemelding ved Brigham Young University i USA kan matbilder ha en påvirkning på appetitten.

- På en måte blir du lei av smaken uten engang å spise maten, sier forsker Ryan Elder ifølge forskning.no.

Rangere matbilder
232 personer var deltakere i forskningen, og fikk utlevert 60 bilder av mat. Den ene halvparten fikk utlevert bilder av søtsaker, mens den andre halvparten så på saltmat. Første oppgave gikk så ut på å sette opp matbildene etter det som så best ut og fristet mest. Den andre oppgaven var å spise pianøtter etterpå, og gi en tilbakemelding på om det var en god eller dårlig opplevelse.

Metthetsfølelse
Ifølge forskning.no har forskningen vist at de som så på saltmat hadde mindre glede av å spise pianøttene til slutt. De var allerede "mette" av saltsmaken fra bildene de hadde sett på.

Feilkilder
Utfordringen ved forskningen til Brigham Young University er at peanøttene rett og slett kan ha vært en skuffelse etter alle godsakene forsøkspersonene rangerte. Men allikevel ønsker forskerne å teste ut bilder for mat man er svak for og ikke ønsker å spise.

 

Her er de siste bildene på Instagram tagget #matbilde: