Sørnett

Mathias Holbæk tok gull i junior-VM

Mathias Holbæk på rulleskitrening. Foto: Svein Harald Holbæk

Mathias Holbæk på rulleskitrening. Foto: Svein Harald Holbæk

Mathias Holbæk avgjorde da han rykket fra finnen Niko Anttola i den siste bakken før mål.

Publisert:

– Det var deilig, skikkelig digg, sier Mathias Holbæk til Fædrelandsvennen etter målgang.

19-åringen som ble nummer fire på sprinten var revansjelysten og rykket fra finnen i den siste bakken før mål. Junior-VM er arrangeres i de gamle OL-løypene fra Vancouver i 2010.

Fire nordmenn i teten
Etter 20 minutter løpstid på 20 kilomteren i klassisk skilte det seg ut en kvintett på fem løpere, fire nordmenn og en finne.

De neste kilometerne skulle en etter en av nordmennene slippe, utenom Holbæk, det var finnen Niko Anttala som tok føringen i løpet. Da løpstiden passerte 33 minutter var Holbæk den eneste norske igjen og gruppen var dermed redusert til en duo.

–Jeg synes Holbæk har vært sterk og det virker som hver gang Anttola har dratt til så er det Holbæk som har vært på skiene og tettet luken hver eneste gang, sa Fredrik Aukland NRK-ekspert underveis i løpet.

Den andre NRK-eksperten Torgeir Bjørn uttalte senere at:

–Vi må huske at Holbæk har noen avslutninger som jeg tror kommer til å sette Anttola på plass, sa Bjørn som også mente at finnen hadde gode forhåpninger om å kunne gå fra Holbæk.

Holbæk er fra Ålefjær utenfor Kristiansand.

Flere løp
Senere denne uken skal også Thomas Mollestad fra Kristiansand og Gimlekollen få prøve seg på 10-kilometer intervallstart. Da skal både Holbæk, som representer Vindbjart, og Mollestad, fra Oddersjaa, prøve å ta medalje og da er det i fristil.

Intervallstarten går torsdag kveld og på lørdag er det mixed-stafett.