Sørnett

Medlemstallene i Agder synker

Inn- og utmeldinger av den norske kirke frem til 2016. Foto: Kirken.no

Inn- og utmeldinger av den norske kirke frem til 2016. Foto: Kirken.no

I januar i år har 455 personer meldt seg ut av den norske kirke mot 109 i fjor. Kristiansand domkirke er ikke bekymret.

Publisert:

Da kirken åpnet for likestilling av hetero- og homofile brudepar 30. januar i år, var det flere som meldte seg ut av Den norske kirken.

I Kristiansand er 64,4% av befolkningen medlem av Den norske kirke.

 

Vi var forberedt på at tallene kom til å se slik ut, men vi er ikke bekymret.

Som forventet

Nedgangen var som forventet, og vi er ikke bekymret.- Og etter at den nye ekteskapsloven ble innført var det ventet en stor nedgang, så det kom ikke som noen overraskelse, sier Silje Overland ved Den norske kirken til Sørnett.

Det er lettere enn noen gang å melde seg ut av Den norske kirke, da det ble åpnet for elektronisk utmelding i August 2016.

Les også: Seier for kjærligheten

[img157623_2LS]

- Det eksisterer et konservativt syn på disse tingene som noen ikke tåler, mens andre mener man kan leve med to syn. Så egentlig er ikke det antallet vi ser på utmeldte så veldig høyt, det er ingen dramatiske tall. Og at 50 personer har meldt seg inn i Den norske kirke i løpet av Januar, ser vi positivt på, sier Andrew Wilder som jobber i Kristiansand domkirke som domkantor.

Mener kirken går inn i sin siste tid

- Det er noen som mener at kirken går inn i sin siste fase, på grunn av dette. Men det tror jeg ikke på, jeg tror vi vil finne en større vilje til forsoning og forståelse for hva man har vedtatt etter hvert - men det vil ta tid, sier Andrew videre.

[img157623_3LS]

Stolt av å bo i Norge

Buddhisten Philip Jaamac er homofil og opprinnelig fra Tyskland. Han sier at religion og kjærlighet har funnet en god balanse i Norge, og kaller det for "den perfekte middelvei".

- Det spørs med hvilke øyne du ser på saken, men fra mitt perspektiv har det ingenting å si om medlemstallene minker så lenge alle kan gifte seg i kirken, sier Philip stolt.

[youtube]https://youtu.be/g2G4LPqomhw[/youtube]