Sørnett

Mener sidemålskutting er tull

Reagerer: Mållaget i Kristiansand reagerer på forslaget om å kutte i sidemålsundervisningen. Logo: Noregs Mållag.

Reagerer: Mållaget i Kristiansand reagerer på forslaget om å kutte i sidemålsundervisningen. Logo: Noregs Mållag.

Mållaget i Kristiansand reagerer sterkt på forslaget om kutting i sidemålsundervisning. Lokale politikere er delte i mening om saken.

Publisert:

Leder i Mållaget i Kristiansand, Anne Austad, synes forslaget om sidemålskutting høres merkelig ut.
- Dette er tull! Sidemålet må styrkes, mener Austad. Hun forteller videre at hun er livredd for at sidemålet skal forsvinne helt i norske skoler.
- Ingen som har litt historiefølelse kan la dette skje. Da er det mange som vil snu seg i graven og gråte, forteller hun. Austad mener sidemålsspørsmålet ikke kan avgjøres med et pennestrøk og at dette må jobbes med på flere områder.

Vil nedprioritere
Gruppeleder i bystyregruppen Kristiansand Høyre, Hans Otto Lund, kan fortelle at de ikke har en programfestet holdning til denne saken. Likevel innrømmer han at de følger Unge Høyres linje. Det er å nedprioritere nynorskundervisningen sterkt.
- Vi bør heller bruke ressursene til andre fagområder. Som for eksempel fremmedspråk og realfag.

Fortsatt karakter
-Venstre ønsker å styrke opplæringen i norskfaget. Dette inkluderer opplæring i sidemål, sier leder i Kristiansand Venstre, Jan Kenneth Stavenes. Kristiansand Venstre er åpne for endringer når det kommer til sidemålsundervisning, men de vil ikke fjerne karakteren.
- Vi ønsker å ha en egen karakter i sidemål, slik at dette prioriteres i undervisningen ved skolene, avslutter Stavenes.

Skeptisk
SVs gruppeleder i Kristiansands bystyre, Harald Hageland, mener språket er grunnlaget i all læring og synes det er veldig viktig å prioritere dette i skolen.
- Vi er skeptiske til å kutte i undervisninga, sier Hageland.