Sørnett

Mesterskapserfaring i J17 EM

- Utrolig stort å få oppleve

Anny Kerim spilte for Norge under J17 EM i Sverige
 Foto: Privat

Anny Kerim spilte for Norge under J17 EM i Sverige Foto: Privat

Fotball-EM for jenter under 17 år er en arena der unge talenter får sjansen til å måle krefter med Europas beste. For Anny Kerim, en fremadstormende spiller fra Start Kvinner, var deltakelsen i årets mesterskap i Sverige en opplevelse for livet.

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2024 kl 15:51

– Å ha opplevd et europamesterskap som 17-åring er utrolig stort, det er ikke noe jeg gjør hver dag. På tross av tunge resultater har det vært en fantastisk opplevelse med utrolig flotte mennesker, sier Anny.

Blant mange høydepunkter trekker hun frem kvalifiseringskampen mot Sverige som det mest minneverdige øyeblikket.

– Det mest minneverdige øyeblikket fra hele mesterskapet var når vi vant 1-0 over Sverige og ble kvalifisert til EM. Det er noe vi er veldig stolte over å ha klart, forteller Anny stolt.

Selv om EM-eventyret inneholdt flere utfordringer, som det knusende tapet mot Frankrike, har det vært lærerikt.

– En spesielt utfordrende kamp var når vi spilte mot Frankrike. Vi er enige i at Frankrike var bedre enn oss, men ikke 8-0. Det er et tungt resultat, som ikke speiler kampen helt gjennom. Vi hadde spill og fikk frem store sjanser, men det holdt ikke, reflekterer hun.

Deltakelsen i EM har hatt en betydelig innvirkning på hennes utvikling som spiller, både på og utenfor banen.

– Jeg har spilt mot topp internasjonale lag og tatt referanser med hjem til egen klubbhverdag. Jeg har lært å omstille kjapt etter store tap og se fram til neste kamp, sier Anny.

Anny Kerim spiller til vanlig på Start Kvinner
 Foto: Privat

Anny Kerim spiller til vanlig på Start Kvinner Foto: Privat

Samarbeidet med lagkameratene på landslaget har også vært en viktig del av opplevelsen.

– Vi er en lærevillig gjeng som alle vil nå lengst mulig, og vi har gjort alt vi kan for å prestere best mulig, forteller hun.

Å balansere skolegang og fotballkarriere kan være utfordrende, men Anny har funnet en måte å håndtere det på.

– Jeg balanserer skolen med fotballen bra med hjelp av god tilrettelegging av skolen, sier hun.

Når det gjelder fremtiden, har Anny klare mål.

– Mine langsiktige mål som fotballspiller er å bli så god som overhode mulig, og spille i en europeisk toppklubb og A-landslaget, avslører hun.

Lisa Van Schaack, en dedikert følger av jente-fotball i Norge, mener det er viktig å støtte unge talenter som Anny.

Lisa Van Schaack fulgte med på J17 EM i Sverige
 Foto: Privat

Lisa Van Schaack fulgte med på J17 EM i Sverige Foto: Privat

– Det er utrolig viktig med unge talenter fra Norge. De viser fremtidens potensial og inspirerer andre jenter til å satse på fotball, sier Van Schaack.

For Anny Kerim er EM-erfaringen en bekreftelse på at drømmer kan bli virkelighet med hardt arbeid og lidenskap. Med støtte fra dedikerte fans og en urokkelig vilje til å bli bedre, er fremtiden lys for denne talentfulle spilleren.

Kvinnefotballen har sett en betydelig økning i popularitet og kvalitet både på norsk basis og internasjonalt de siste årene. I Norge har kvinnefotballen opplevd økende støtte og oppmerksomhet, med flere jenter som deltar i lokale og nasjonale ligaer. Norges A-landslag for kvinner har en stolt historie med suksess i internasjonale turneringer, inkludert EM- og VM-titler. Denne suksessen har inspirert mange unge jenter, inkludert Anny Kerim, til å satse på fotball.

På verdensbasis har kvinnefotballen også gjort store fremskritt. FIFA Women's World Cup har fått økende seertall og sponsorer, og flere store klubber i Europa har etablert profesjonelle kvinnelag. Land som USA, Tyskland og Sverige er blant de ledende nasjonene, men nye talenter fra hele verden bidrar til å heve nivået og spenningen i sporten.

For Anny Kerim er EM-erfaringen en bekreftelse på at drømmer kan bli virkelighet med hardt arbeid og lidenskap. Med støtte fra dedikerte fans og en urokkelig vilje til å bli bedre, er fremtiden lys for denne talentfulle spilleren.

Nøkkelord