Sørnett

Midlertidig svømmehall til ti millioner

Dette er Gimlebadet tidlig i bygningsprosessen. Foto: Trond Berge

Dette er Gimlebadet tidlig i bygningsprosessen. Foto: Trond Berge

Gimlebadet er snart klar for bruk. Svømmehallen, som kun skal brukes frem til mars 2013, koster mer enn ti millioner kroner.

Publisert:

Idrettssjef i Kristiansand kommune, Terje Abrahamsen, er ikke i tvil om at svømmehallen er en god og viktig investering til tross for at hallen kun skal brukes et par år. Kostnaden for den midlertidige hallen er på mer enn ti millioner kroner.

- Dette er viktig for folk flest. For folkehelsens skyld spiller et folkebad, om enn i en plasthall, alltid en viktig rolle, sier han til Kristiansand kommunes hjemmeside.

Planen er at den midlertidige svømmehallen skal være klar for bruk lørdag 19. februar. Det er Terje Abrahamsen som står for åpningen.

-  Med tanke på svømmesporten i Kristiansand er denne løsningen viktig, sier idrettssjefen.

Plasthallen, stålbassenget og garderobene, blir leid av en entreprenør. Derfor kan alt utstyret leveres tilbake når Aquarama etter planen skal stå klart i 22. mars 2013.

Aquarama er et planlagt gigant-aktivitetssenter som skal ha svømmehall, stupeanlegg, varmtvannsbasseng, idrettshall, helse- og velværesenter. Senteret skal ligge på Marinetomta i Kristiansand, og er ment for å styrke Kvadraturen.

Nøkkelord