Sørnett

Mildvær i Sør-Norges skianlegg i vinterferien

MILDT: Det er meldt milde temperaturer rundt om i Sør-Norge i vinterferien. Bildet er fra Hemsedal. FOTO: Kamilla Skjørland.

MILDT: Det er meldt milde temperaturer rundt om i Sør-Norge i vinterferien. Bildet er fra Hemsedal. FOTO: Kamilla Skjørland.

Mange populære skianlegg i Sør-Norge får mildvær i vinterferien viser værmeldingene. Her får du en oversikt. 

Publisert:

På Sørlandets mest populære alpintanlegg på Hovden i Setesdal, er det ventet mildvær både mandag og tirsdag. På tirsdagen kommer det nedbør i form av regn og snø. I tillegg er det i følge yr.no ventet moderat skredfare. Daglig leder på alpintanlegget, Sture Bodahl-Pilegård, forteller til Sørnett at skredfaren ikke er en bekymring, men hvis det kommer ny snø, da kan dette gi problemer.

- Snøen som har kommet tidligere her, den har blitt veldig hard. Så dersom det kommer ny, tørr snø oppå den som allerede ligger her nå, da er det fare for at det blir glatt. Da må vi kanskje revurdere litt og gjøre noen tiltak, opplyser han.

Resten av uken er det meldt litt kaldere, ned mot tre minusgrader frem til helgen.

[img191075_2LF]

Gautefall er et av Telemarks største skisenter, og ligger sentralt i Sør-Norge på Gautefallheia, mellom Drangedal og Nissedal. Været i dette området ligger også an til å bli mildt store deler av uka. Helt fram til onsdag 20. februar, ligger temperaturene på mellom én og fire plussgrader og overskyet. Utover dagen på onsdag titter solen frem, og på kvelden synker temperaturen ned til -3 grader. Resten av uka holder temperaturene seg lave.

Ljosland skisenter ligger i Åseral kommune, og er sentralt plassert i den sørnorske fjellheimen. Været derimot er ikke på skisenterets side i uke 8. Her er det også ventet moderat snøskredsfare, og temperaturene ligger på mellom 4 og 1 plussgrad fra mandag til fredag. Det er også ventet regn på mandagen.

[img191075_3LF]

Mange tar turen til Bortelid i ferien. Bortelid skisenter er i likhet med Ljosland, i Åseral kommune, og ligger en halvtimes kjøring unna Kristiansand. Her er det også ventet moderat snøskredfare på grunn av det milde været. Onsdag til fredag synker imidlertid temperaturene, og det er meldt helt ned mot -4 grader midt på dagen på torsdag. Skyene dekker himmelen over hele uken, utenom lørdagen. Da er det ventet knallsol, og igjen stiger temperaturene opp mot 4 grader.

Gode forhold
Fagsjef for friluftsliv i DNT Sør, Per Thomas Skaanes, forteller at det fortsatt er rikelig med snø i fjellene, men at det er mindre enn før. Han mener heller ikke at den utbredte snøskredfaren vil ha noe å si for de som skal gå tur i fjellet, og til tross for det milde været, så tror Skaanes at skredfaren vil holde seg moderat.

- Man må befinne seg i ganske bratt terreng for at man skal bli utsatt for skred. De fleste holder seg til turstiene og på trygg avstand, så da er det liten fare, forteller han.

Han opplyser om at det er mest populært å feriere på hytter i høyfjellet, og at folk flest legger opp turene sine der det er en del befolkning. Han nevner også at Hovden er en av de mest populære stedene.
Du kan lese føremeldinger før du skal legge ut på tur på DNT Sør sin nettside her.