Sørnett

Misfornøyde med statsbudsjettet

Fylkesordførerne er ikke fornøyde med tilskuddet til samferdsel, i statsbudsjettet for 2012. Bilde: Piotr Małecki.

Fylkesordførerne er ikke fornøyde med tilskuddet til samferdsel, i statsbudsjettet for 2012. Bilde: Piotr Małecki.

Tilskuddet til samferdsel i statsbudsjett for 2012 er for lite. Det mener kollegiet av fylkesordførere og fylkesrådsledere som møttes fredag.

Publisert:

På etterskudd

- Vi er på etterskudd når det gjelder vedlikehold av veier. I tillegg merker vi at kontraktene for vedlikehold, blir dyrere. Derfor er tilskuddet til samferdsel i statsbudsjettet for lite. Det sier fylkesordfører i Vest Agder, Terje Damman til Sørnett.

Fylkesordførere og fylkesrådsledere møttes fredag for første gang etter fylkestingsvalget. De var ikke imponerte over tilskuddet til samferdsel i  statsbudsjettet for 2012.

" De store utfordringene med manglende vedlikehold krever en betydelig større satsing og styrking" heter det på Vest Agder fylkeskommune sine nettsider.

Håper på mer til kollektivtrafikk

Fylkesordførerne håper at regjeringen ved senere statsbudsjett også vil gi kollektivtrafikken et løft. De mener dette er viktig for attraktiviteten til distriktene og byområder .

"Kollegiet oppfordrer Regjeringen til å gjøre et løft for kollektivtrafikken i kommende budsjetter, gjennom å styrke fylkeskommunenes frie inntekter og gjøre belønningsordningen for kollektivtrafikk mer forutsigbar".