Sørnett

Mistet nesten 60 prosent av besøket

Det har vært lite besøk ved Kristiansand kino i det siste. Foto: Catharina de Besche

Det har vært lite besøk ved Kristiansand kino i det siste. Foto: Catharina de Besche

Strenge restriksjoner, begrensning på antall plasser og lite tilgang på utenlandske filmer har bidratt til tøffe tider for Kristiansand kino. Likevel håper kinosjefen å kunne holde åpent fremover.

Publisert:

- Jeg tror folk er sulteforet på kulturelle- og sosiale opplevelser, forteller Kim Skarning Andersen som har vært kinodirektør ved Kristiansand kino siden 2014. Han forklarer at de har gjort mye for å imøtekomme de strenge kravene til smittevern.
- Håndsprit, pleksiglass foran kassene, hyppig rengjøring, maksimalt 200 personer i en sal og 1 meter avstand har blitt en del av hverdagen.

[img217435_2RM]

Tøft økonomisk
Kinodirektøren legger ikke skjul på at pandemien har medført store tap for kinoen.
- Når vi mister nærmere 60 prosent av kundemassen, er det ikke tvil om at vi taper mye penger hver måned. Andersen forteller at de får dekket deler av dette tapet gjennom ulike tilskuddsordninger fra det offentlige.
- Dette bidrar til at vi kan holde kinoen åpen og ha flere ansatte i arbeid.

Spent på fremtiden
Selv om mange av de amerikanske premierefilmene er utsatt, forteller Andersen om flere norske premierer vi kan glede oss til.
- Prosjekt Z, Ninja baby, Aksel og Greit kommer i løpet av våren, så krysser vi fingrene for at noen av de største publikumsfilmene kommer etterhvert.

Fikk sin egen sal
Noen som ikke lot seg skremme av pandemien var Monica Hansen og Håkon Christensen.  - Vi er en gjeng på 15 personer som skal se filmen "Et glass til", så vi fikk like greit vår egen sal, forteller Hansen fornøyd. De to har nesten ikke vært på kino under pandemien.
- Jeg var en gang, men da var vi alene i salen, forteller Christensen som til vanlig er en ivrig kinogjenger.

[img217435_3LM]