Sørnett

Mot publikumsrekord for Start

Alt er klart for festaften i kveld. Foto: Flickr.

Alt er klart for festaften i kveld. Foto: Flickr.

Start håper på fest på fotballens nasjonaldag.

Publisert:

Start håper det kommer over 10 000 på dagens kamp. Da vil man nemlig slå den gamle rekorden for publikum på 16.mai-kamp. Den ble satt i 2003 da 9738 mennesker møtte opp på Spørbanken Sør-Arena.

Mediesjef for Start, Roy Manuelsen kan melde at kortsiden på Sparbanken Sør-Arena er utsolgt.

- Forhåndssalget ligger på mellom 6000 og 7000. Vi regner med og håper det kommer mellom 8000 og 9000 mennesker, sier han.

Strømleverandøren Los har allerede solgt ut sine billetter til dagens Start-kamp. Los hadde opprinnelig 600 billetter tilgjengelig for kundene sine, men disse har blitt revet bort. Derfor har de doblet kapasiteten for å lette på presset.

- På under ett døgn var de nye billettene også solgt. Med 1200 publikummere på plass, så er vi med å fylle arenaen. Det er gøy å kunne bidra - og med god støtte fra publikum, så tror vi på Start-seier mot Vålerenga, sier Thorbjørn Laundal, markeds- og kommunikasjonsdirektør i LOS til Start.no.

Russen mobiliseres

For å øke publikumstallene har også klubben snakket med russen. Flere av russpresidentene var på torsdagstreningen.

- Vi håper på at mellom 300-400 russ kommer. Alt utover det vil bare være en bonus for stemningen på tribunen og for Start, sier Vilhelm Launes, russepresident for Vågsbygd videregående skole til Sørnett.

Totalt er det ca. 1000 russ i Kristiansand.

Russen vil også avholde en innsamlingsaksjon for Kreftforeningen.

Friske spillere

Det er knyttet stor spenning til dagens kamp. Etter å slitt den siste tiden satser man nå på seier og flere av de viktige spillerne som har vært skadet er tilbake. Jesper Mathiesen gjør comeback etter å blitt skadet i serieåpningen. Andre spillere som kommer inn er også Espen Børufsen, Fernando Paniagua og hurtitoget Ernest Asante.

At Mathiesen er tilbake er også viktig med tanke på at motstander Vålrenga stiller med Tippeliagaens toppscorer, Vidar Örn Kjartansson. Islendingen har nemlig scoret åtte mål på åtte kamper.

Det anbefales at man møter opp i god tid for kampen begynner.