Sørnett

Musikalsk sommerfest

Måkeskrik har valgt å bruke Bendiksbukta som arena for festivalen. Foto: Caroline Ørvik

Måkeskrik har valgt å bruke Bendiksbukta som arena for festivalen. Foto: Caroline Ørvik

- Vi skal gjøre vårt beste for å lage en to-dagers musikalsk sommerfest, sier festivalsjef for Måkeskrik Cathrine Sørensen.

Publisert:

Siste helga i juli arrangeres Måkeskrik 2012 i Bendiksbukta på Odderøya i Kristiansand for første gang. Måkeskrik er en to-dagers musikkfestival med fokus på rock, pop og metall.

Nyoppstartet
Festivalsjef Cathrine Sørensen forteller at de ikke ser på seg selv som noen konkurrent til de andre festivalene i byen.

- Vi ser ikke på oss som noen konkurrent, spesielt siden vi har ganske ulik musikkprofil og målgruppe. Festivaler som Hovefestivalen kan selvsagt ikke vi som er en nyoppstartet og liten festival konkurrere mot, sier hun.

Med lave billettpriser satser Måkeskrik på at publikum kan velge å dra på både deres festival og andre.

- Vi fokuserer på lave priser, både med tanke på billetter, mat og drikke. Vi har et trivelig område, og henvender oss til de fra 16 år til 30 pluss. Med tanke på vår billige billettpris kan jo noen ha lyst til å besøke flere festivaler, sier Sørensen.

På hjemmesiden til festivalen står det at Måkeskrik er en alternativ musikkfestival, men Sørensen understreker at festivalen ikke skal bli for sær.

- Festivalen vil by på god musikk, som hverken er for kommersiell eller sær. Vi skal gjøre vårt beste for å lage en to-dagers musikalsk sommerfest!, sier hun.

- Vi ønsker å presentere artister som vi mener er veldig bra og som flest mulig bør få med seg live!

Flere artistslipp kommer
Festivalsjefen forteller at de er veldig fornøyd med den foreløpige bookingen på festivalen.

- Foreløpig har vi bare gått glipp av et band vi la inn bud på, som var opptatt i festivalhelgen vår, forklarer hun.

Måkeskrik har band og artister som Purified in blood, Heroes & Zeros og Hanne Kolstø på plakaten allerede.

[img61530_2RM]

- Vi ønsker å presentere artister som vi mener er veldig bra og som flest mulig bør få med seg live. Så langt er det fem artister i litt forskjellige sjangere, sier Sørensen.

Hun forteller at det vil bli annonsert syv artister til, og at neste slipp blir om kort tid. Det er i hovedsak snakk om norske artister, men vi skal ikke se bort ifra at de booker noe internasjonalt også.

- Vi er en nyoppstartet forening og vi er ingen stor festival med et enormt budsjett. Så det er nok en del artister vi gjerne vil ha, men som vi får vente noen år med å kunne ha på plakaten, sier Sørensen.

Tregt billettsalg
Billettsalget går for festivalen tregt, men det er som forventet.

- Det er ikke uvanlig for en liten og ny festival at billettsalget går dårlig i starten. Dette er realiteten for mange festivaler, folk venter til siste liten med å kjøpe billetter, forteller festivalsjef Sørensen.

Hvorfor mange venter med å kjøpe billetter til festivaler er ikke kjent, men Sørensen har en viss idé.

- Mange ser nok an være også videre. Det er selvsagt en utfordring med festivaldrift, da man gjerne vil ha inn litt billettinntekter i forkant av arrangementet. De fleste utgiftene har man jo før festivalen.

Videre avslutter Sørensen med å si at de håper promoteringen som de kjører i gang med mot påske skal hjelpe på det trege salget.

[slideshow id=296]

Nøkkelord

#måkeskrikVis flere